Kuveyt Türk, Antalya İş Dünyasıyla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Kuveyt Türk, Antalya İş Dünyasıyla Buluştu

Kuveyt Türk, Antalya İş Dünyasıyla Buluştu

Kuveyt Türk'ün geçtiğimiz yıllarda Elazığ ve Adana'da gerçekleştirdiği iş dünyası buluşmaları son olarak Antalya'da düzenlendi.

05.04.2012 08:22

Etik bankacılık anlayışını işin doğrusunu gerçekleştirerek sağlam bankacılık modeliyle uygulayan Kuveyt Türk'ün, tecrübe, bilgi ve birikimlerini işletme sahipleriyle paylaştığı toplantıda, Kuveyt Türk Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan ve Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz katılımcılara birer sunum yaptı. İş dünyası temsilcilerine sağlam finansal kararlar almak yönündeki tecrübelerin aktarıldığı toplantıya, iş dünyasının yanı sıra bölge basını da büyük ilgi gösterdi.

Kuveyt Türk'ün, Faizsiz Bankacılık Uygulamaları ve kuruma özel ürün ve hizmetleri daha iyi anlatmak, karşılıklı görüş ve fikirleri paylaşmak amacıyla düzenlediği bölge buluşmaları kapsamında gerçekleşen toplantıda, ağırlıklı olarak faizsiz bankacılığın temel özellikleri ve Kuveyt Türk'ün ülke ve uluslar arası arenadaki girişimleri ve hizmetleri anlatıldı.

Türkiye genelinde yaygınlaşan şube ağına ilişkin bilgi ve hedefler ve buna paralel olarak ağırlıklı KOBİ'lere yönelik ürün ve hizmetlerin konu edildiği toplantıda, Genel Müdür Ufuk Uyan etkili bir sunum yaparak merak edilen konuları cevapladı.

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk UYAN: Faizsiz Bankacılıkta Risk Ve Gelir Kardeştir

Uyan konuşmasına; "Faizsiz Bankacılıkta risksiz bir gelir yoktur, risk ve gelir kardeştir" diyerek başladı. Faizsiz bankacılıkta mal veya hizmetin gerçek olması gerektiğini söyleyen Uyan, bankacılıkta iç denetimin, ahlaki denetimin, kişinin kendi denetiminin, en az dış denetim kadar önemli olduğunu vurguladı.

Hedef İlk 10 Banka Arasında Yer Almak

Konuşmasını faizsiz bankacılığın temel özelliklerini anlatarak sürdüren Ufuk Uyan, "Faizsiz Bankacılık riski dağıtır. Kriz söz konusu olduğunda uyarıları daha erken alır ve likidite krizlerinde daha likit bir pozisyon alabilir." diyerek konuklara Kuveyt Türk'ün bankacılık prensiplerinden bahsetti.

Ekonomik koşullar ne olursa olsun kullandırılan kredilerin erken geri çağırılmadığını, hiçbir müşteriden hesap işletim ücreti alınmadığını, kredi sözleşmelerine sadık kalınarak vade, oran ve koşullarda hiç değişiklik yapmadıklarını vurgulayan Uyan, müşterilerine maliyetleri tam, açık ve net olarak bildirdiklerinin altını çizdi. Uyan ayrıca yurt dışında Dubai, Almanya, Bahreyn'den sonra Erbil ve Katar üzerinde çalıştıklarını ve hedeflerinin Türkiye'de aktif büyüklükte ilk 10, hizmet kalitesinde ilk 5 banka arasına girmek olduğunu belirtti.

Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı İrfan YILMAZ, sağlam finansal kararlar almak ve sağlam adınlarla büyümek için, nakit yönetimi, borç yönetimi, yatırım, krlılık ve ihtiyat unsurlarına dikkat çekti.

Toplantıya bir sunumla katılan Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, farklı sektörlerdeki birçok firmayla yıllardır sürdürdükleri finansal deneyimlerini paylaştı.

Bir firmanın ayakta kalabilmesi için en önemli kaynağının nakit olduğuna dikkat çeken Yılmaz, güçlü bir nakit akışı için ilk önce, "İşletme sermayeniz yeterli mi?", "Ödeme ve alacaklarınızın vadesi uyumlu mu?" ve "Hazırda kullanılabilecek ek fon kaynaklarınız var mı?" sorularına cevap vermek gerektiğini belirtti.

Kredi kartına borçlanmak ve tüketici kredisi çekip ödemeleri karşılamanın yanlışlığına da değinen Yılmaz, nakit ve borç ilişkilerinin basit olması esasına vurgu yaparak, konuyu "Para Öncelikle Alacaklılarındır" diyerek özetledi.

Konuşmasında borç yönetiminin önemine dikkat çeken Yılmaz, "Ticari borçlarınızın da maliyeti var. 12 ay sıra taksit 1 yıl vade değildir, bir malı vadeli almak karlılığa ciddi darbe olabilir dedi. Firmaların ürünlerini fiyatlarken doğru dengeyi bulmalarını öneren Yılmaz, kısa vadeli fonlarla uzun vadeli yatırımların da mümkün olamayacağını sözlerine ekledi.

Kuveyt Türk Yıl Sonunda 220 Şubeye Ulaşacak

2012 sonunda yurt içinde 220 şubeye ulaşmayı hedefleyen Kuveyt Türk, 4 şubeyle hizmet verdiği Antalya'ya çok önem veriyor. 2011 yılında Antalya şubelerinden kullandırılan fonun toplanan fonun % 186'sını oluşturduğu belirtiliyor. Göç alma konusunda Türkiye'de 2. sırada yer alan Antalya'da, Kuveyt Türk müşterileri, 30,9 milyon TL'ye tekabül eden 322 KG altın miktarına sahip bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kuveyt Türk, Antalya İş Dünyasıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement