Lösemi Hastası Selçuk Yaşam Savaşını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Lösemi Hastası Selçuk Yaşam Savaşını Kaybetti

Lösemi Hastası Selçuk Yaşam Savaşını Kaybetti

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde 2 yıldır lösemi tedavisi gören 20 yaşındaki Selçuk Erdoğan yaşam savaşını kaybetti.

03.02.2015 14:43  Güncelleme: 15:54

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde 2 yıldır lösemi tedavisi gören, kendisinden yapılan ilik nakline cevap vermemesi sonucu her gün 6-7 ünite kan verilen 20 yaşındaki Selçuk Erdoğan yaşam savaşını kaybetti. Erdoğan, Bartın'ın Hasankadı Beldesi'nde toprağa verildi.

Maden işçisi Metin ve Aysel Erdoğan çiftinin 4 çocuğundan biri olan Selçuk Erdoğan'a, Kasım 2012'de kalça ağrısı şikayetiyle sevk edildiği BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde lösemi (kan kanseri) tanısı konuldu. Tedavi altına alınan Erdoğan'a geçen yıl kendisinden ilik nakli yapıldı. Kendisinden toplanıp dondurulan kök hücreler, yüksek dozda kemoterapi uygulandıktan sonra Erdoğan'a geri verildi. Ancak Erdoğan'ın hastalığı ilik nakline cevap vermedi.

Son günlerde her gün 6-7 ünite kan verilerek hayatta tutulan ve sosyal paylaşım sitesinde, 'Selçuk Erdoğan için el ele' sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenlenen Erdoğan, sabaha karşı yaşam mücadelesini kaybetti.

Sabah ailesine teslim edilen Selçuk Erdoğan'ın cenazesi, memleketi Bartın'ın Hasankadı Beldesi'ne götürüldü. Hasankadı Merkez Camisi'ndeki cenaze namazı öncesi taziyeleri kabul eden Aysel ve Metin Erdoğan çifti büyük üzüntü yaşadı. Erdoğan'ın cenazesi, öğlen kılınan cenaze namazının ardından Doğancılar Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

Oğluna son günlerinde 10 ünite civarında kan verildiğini belirten Metin Erdoğan, "Oğlumun hastalığı boyunca herkes destek oldu. Özellikle BEÜ çalışanlarına ve kan bulmakta bizlere yardımcı olan bütün Türkiye'deki vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Oğlumu maalesef kaybettik. Çok üzgünüz" dedi. - Bartın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lösemi Hastası Selçuk Yaşam Savaşını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement