Mahallede Yüksek Gerilim Tedirginliği - Son Dakika
Güncel

Mahallede Yüksek Gerilim Tedirginliği

Mahallede Yüksek Gerilim Tedirginliği

Konya'nın merkez Meram İlçesi'ne bağlı Hasanköy Mahallesi sakinleri son 1 yılda hamile 10 kadar kadının bebeğini düşürmesine mahalledeki yüksek gerilim hattının neden olduğunu öne sürdü.

03.01.2011 19:10

Konya'nın merkez Meram İlçesi'ne bağlı Hasanköy Mahallesi sakinleri son 1 yılda hamile 10 kadar kadının bebeğini düşürmesine mahalledeki yüksek gerilim hattının neden olduğunu öne sürdü. Mahallede bulunan sağlık ocağı yetkilileri, hamile kadınlardan kan örnekleri aldıklarını, araştırılması için Sağlık Bakanlığı'na gönderdiklerini ve bunun sonucunda da bebek ölümlerinin nedenlerinin ortaya çıkacağını bildirdi.Mahalle Muhtarı 39 yaşındaki Ali Özbek, hamile kadınların bebeklerini düşürmesinden dolayı tedirgin olduklarını, hatların ne zaman çekildiğini bilmediklerini söyledi.

Muhtar Özbek, 1996 yılından bu yana aynı mahallede oturduğunu belirtirken, şöyle dedi: "Burada yüksek gerilim hatları vardı. 2 yıldır da mahallenin muhtarlığı yapıyorum. Mahallede son 1 yıl içinde yaklaşık 10 hamile kadın çocuğunu düşürdü. Biz bunun nedeninin mahallede bulunan yüksek gerilim hattından kaynaklandığını düşünüyoruz. Mahallede tedirginlik var. Hatta şuan hamile olan bir bayan çocuğunu kaybedecek diye çok korkuyor. İlk başlarda bunun bir kader olduğunu düşünüyorlardı. Ancak sonradan bu ölümlerin artması nedeniyle ölümlerin hatlardan kaynaklandığını düşündük. İl sağlık müdürü ile görüştüm. Bu konuyla ilgileneceklerini söylediler. Üniversite ve Sağlık Müdürlüğü ile birlikte bir çalaşma başlatacaklarını bildirdiler.

Mahallede yaşayan vatandaşlarımız çok tedirgin. Daha önceki yıllarda da yılda bir iki defa hamile kadınlar çocuklarını düşürüyordu. Ama biz buna kader diyorduk."Bebeğini 22 gün önce kaybettiğini söyleyen 23 yaşındaki Canan Kandemir, yetkililere seslenerek bu konuda kendilerine yardım edilmesini istedi. Kandemir, "Bebeğim 3.5 aylıktı. Hastaneye gittiğimde kalp atışlarının çok düşük olduğunu öğrendim. ve çocuğumun öldüğünü ve alınması gerektiğini bana söylediler. 1 ay içinde 4 kişi çocuğunu kaybetti. Hastaneye gittiğimizde hiç bir neden olmadığını söylediler. Benim de başıma böyle bir şey geleceği için korkuyordum. Doktora sorduğumda buradaki çocuklarda ateş yükselmesi olabileceğini veya sakat kalabileceğini söylüyorlar. Doktorlar yüksek gerilim hatlarında böyle şeylerin olabileceğini belirtiyor. Korku içinde yaşıyoruz.

Psikolojimiz bozuldu. Ben bu olayın yüksek gerilim hattından kaynaklandığını düşünüyorum. Yetkililerin bu konuya bir el atmasını istiyoruz. Herkes tedirginlik içinde yaşıyor" dedi.Aynı mahallede oturan 4 aylık hamile, 31 yaşındaki Zeynep Erdoğan da kendisinin çok sağlıklı olduğunu, bebek ölümlerini duyunca korkmaya başladığını söyledi. Erdoğan, "Nefes darlığım var. Kalp atışlarım hızlanıyor. Nabzım yükseliyor. Hergün korkuyla yatıyorum. Depresyona girdim. Her gece korkuyla uyanıyorum. Çok tedirginim. Sadece ben kaldım. Doktor bana evden çıkma dedi. Bende evden çıkmıyorum. Hapis hayatı yaşıyorum. Çocuğu ölenler bayanlar genelde direk yakınlarında oturan bayanlar. Korkudan evden bile çıkamıyorum. Bende çocuğumda sağlıksız. Yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.

ARAŞTIRMA YAPILIYOR

Mahallede bulunan sağlık ocağı yetkilileri ise, yüksek gerilim hatlarının bebek ölümüne neden olabileceğini belirtti. Yetkililer hamile kadınlara örnekler aldıklarını araştırılması için Sağlık Bakanlığı'na gönderdiklerini, bunun sonucunda da bebek ölümlerinin nedenlerinin ortaya çıkacağını ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahallede Yüksek Gerilim Tedirginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement