Mahalleli İstedi, Belediye Projeyi Revize Etme Kararı Aldı - Son Dakika
Güncel

Mahalleli İstedi, Belediye Projeyi Revize Etme Kararı Aldı

Mahalleli İstedi, Belediye Projeyi Revize Etme Kararı Aldı

HATAY'ın Samandağ İlçesi'nin Tomruksuyu Mahallesi'ne yapılması planlanan küçük sanayi sitesi, bölge halkının tepkisine neden oldu.

01.09.2016 11:20

HATAY'ın Samandağ İlçesi'nin Tomruksuyu Mahallesi'ne yapılması planlanan küçük sanayi sitesi, bölge halkının tepkisine neden oldu. Bunun üzerine Belediye Başkanı CHP'li Mithat Nehir geri adım atarak, halkın isteklerine saygı duyduklarını belirterek, projeyi revize edeceğini söyledi.

Belediye Meclis Salonu'nda Mithat Nehir'in başkanlığında konuyla ilgili istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya mahalle sakinlerinin yanı sıra CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, dini kanaat önderleri, avukat ve sanatçılar da katıldı. Toplantı salonunu işgal edenler, sanayi sitesi ile yaşam alanlarının tahrip olacağını belirtip projenin iptalini istedi.

Halkın bu taleplerine Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir'den olumlu yanıt geldi. Halkla birlikte çalışma önerisinde de bulunan Nehir, "Sizin taleplerinize saygı duyuyoruz. Bize sizin güvendiğiniz iki haritacı önerin, hepimiz birlikte çalışalım ve projeyi revize edelim" dedi. Başkan Nehir, dile getirilen endişeler dikkate alınarak projenin yeniden ele alınacağını vurguladı. Milletvekili Serkan Topal da "Sanayi Sitesi evlerinizi yıkacak, yaşam alanlarınızı tahrip eden bir bölgede ise ben de bu projenin revize edilmesi taraftarıyım. Bu noktada sanayi sitesinin başka bir yerde kurulmasını, yaşam alanlarının dışına alınmasını talep ediyorum" diye konuştu.

- Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahalleli İstedi, Belediye Projeyi Revize Etme Kararı Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement