Mardin'de Çatışma; 3 Asker Şehit Oldu, 8 PKK'lı Ölü Ele Geçti (3) - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Çatışma; 3 Asker Şehit Oldu, 8 PKK'lı Ölü Ele Geçti (3)

Mardin\'de Çatışma; 3 Asker Şehit Oldu, 8 PKK\'lı Ölü Ele Geçti (3)

Valilik AÇIKLAMASI Mardin Valiliği, Dargeçit İlçesi'nde PKK'lıların düzenlediği ve Üsteğmen Emrah Şahin, Astsubay Abdil Kadir Çelik ve Uzman Onbaşı Mehmet Karadal'ın şehit olduğu saldırıda öldürülen 8 PKK'lılarla birlikte ele geçen silahları açıkladı.

03.03.2016 23:12

Valilik AÇIKLAMASI

Mardin Valiliği, Dargeçit İlçesi'nde PKK'lıların düzenlediği ve Üsteğmen Emrah Şahin, Astsubay Abdil Kadir Çelik ve Uzman Onbaşı Mehmet Karadal'ın şehit olduğu saldırıda öldürülen 8 PKK'lılarla birlikte ele geçen silahları açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Dargeçit İlçesi'nde 2 Mart 2016 Çarşamba günü icra edilen operasyon neticesinde 8 PKK/KCK terör örgütü ölü olarak ele geçirilmiştir. İcra edilen operasyon sonucunda; 1 adet Zagros marka keskinci tüeği, 2 adet M-16 tüfeği, 2 adet Dragunov Kanas keskinci tüfeği, 3 adet AK-47 Kaleşnikof tüfeği, 2 adet el dürbünü, 1 adet gece görüş cihazı, 5 adet el bombası,11 edet el telsizi, 16 adet Kaleşnikof şarjörü, 9 adet Dragunov Kanas şarjörü, 6 adet M-16 şarjörü, 2 adet roket mühimmatı, 43 adet Zagros fişeği, 19 adet tabanca fişeği, 209 adet M-16 fişeği, 435 adet Kaleşnikof fişeği ele geçirilmiştir. Operasyon faaliyeti ile birlikte yürütülen arazi arama tarama faaliyeti sırasında bir grup BTÖ mensubu tarafından güvenlik güçlerimize karşı silahlı saldırıda bulunulmuş; Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin, Jandarma Astsubay Üstçavuş Abdil Kadir Çelik ve Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Karadal olmak üzere 3 kahraman Jandarma personelimiz olay yerinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır temenni ediyor, terörün her çeşidi ile mücadeleye kararlılıkla devam edileceğinin bilinmesini istiyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de Çatışma; 3 Asker Şehit Oldu, 8 PKK'lı Ölü Ele Geçti (3) - Son Dakika


Advertisement