Mardin'de Husumet Barışla Bitti - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Husumet Barışla Bitti

Mardin\'de Husumet Barışla Bitti

Mardin'de akraba olan Bağış ve Efe aileleri arasında 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın ardından yaşanan husumet, kan davasına dönüşmeden barışla noktalandı.

30.03.2013 17:31  Güncelleme: 09:07

Mardin'de akraba olan Bağış ve Efe aileleri arasında 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın ardından yaşanan husumet, kan davasına dönüşmeden barışla noktalandı.

Mardin merkeze bağlı Ortaköy Beldesi'nde akraba olan Bağış ve Efe aileleri arasında üç hafta önce çıkan silahlı kavgada 60 yaşındaki Ahmet Bağış ile 55 yaşındaki Asım Afa, can verdi. Vali Turhan Ayvaz ve Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, iki ailenin arasındaki husumetin sona ermesi için devreye girdi. Bugün Ortaköy Beldesi'nde iki aile arasındaki düzenlenen barış yemeğine Vali Ayvaz, Milletvekili Akdağ, eski milletvekilleri Mahmut Duyan ile Mustafa Tuğmaner, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, işadamları, sivil toplum örgütü temsicileri ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kuran'ı Kerim'den barışla ilgili ayetler okuyarak barışın, kardeşliğin önemine vurgu yaptı. Daha sonra Vali Ayvaz ve Milletvekili Akdağ, barışan Efe ve Bağış ailesinin ileri gelenlerini ortalarına alarak onları tebrik etti.

Vali Ayvaz, Mardin'de ve bölgede yaşanan kan davalarının cehaletten kaynaklandığını ifade ederek, "Mardin'imizin dünya çapında ismi duyulan kardeşlik, hoşgörü alanındaki ünvanına bugün düzenlenen barış yemeği ile bir kez daha şahit olduk. Husumet kan davasına dönüşmeden, nefisler ayaklar altın alınarak büyük bir erdemle biraraya geldiler. Kendilerini tebrik ediyorum. Ben iki aileyi de yürekten tebrik ediyorum. Bugün onlar hem dünyalığını kazanmışlar hem ahretliğini kazanmışlardır. Bu çalışmalarda elbette gizli kahramanlarımız var, emeği geçenleri tebrik ediyorum. Burada herkes üzerine düşeni yapmıştır" dedi.

AKDAĞ: DİĞER KÜSKÜNLERE ÖRNEK TEŞKİL ETSİN

Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ise bundan sonra insanların, çocukların geleceğini karartmamaları gerektiğini belirterek, "Enerjilerini barışa, huzura, medeniyete, gelişime, değişime uyarlamaları lazım. Türkiye'de artık konsept değişti. Çatışma konseptinden artık kurtuluyoruz, çekişme konseptinden kurtuluyoruz, ayağımızdaki prangaları çözüyoruz. Başbakanımız büyük bir devlet adamı. Liderlik vizyonunu göstererek, Türkiye'nin rotasını barışa, kardeşliğe çevirmiştir. Bunun yerli anlamda da yansımalarını görmek gerçekten mutluluk vericidir. Hamdolsun bugün böyle bir anı beraber yaşadık. İnşallah bu, diğer küskünlere, kan davasını güden insanlarımıza bir başlangıç, bir olumlu örnek teşkil eder. İnsanlarımız artık enerjilerini bu tür yersiz şeylere harcadıklarını anladılar. Bu önemli bir aşamadır. İnşallah bundan sonra zamanımızı güzel şeylerle harcayacağız" diye konuştu.

NG,AA(GG/CK) - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de Husumet Barışla Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement