Mardin'de, İş-Kur Kurasında Gerginlik Yaşandı - Son Dakika
Güncel

Mardin'de, İş-Kur Kurasında Gerginlik Yaşandı

Mardin'de, İş-Kur kurasında gerginlik yaşandıMARDİN'de, Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında İş-Kur ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereğince il genelinde çalıştırılacak 999 kişi için kura çekimi yapıldı.

27.09.2018 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de, İş-Kur kurasında gerginlik yaşandı

MARDİN'de, Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında İş-Kur ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereğince il genelinde çalıştırılacak 999 kişi için kura çekimi yapıldı. Noter huzurunda çekilen kurada ismi çıkmayan bazı adaylar çekilişe hile karıştırıldığını iddia ederek gerginlik çıkardı.

Mardin'de TYÇP kapsamında İş-Kur ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereğince kent genelindeki okullarda çalıştırılmak üzere 650 temizlik görevlisi, 349 güvenlik personeli alımı için 11 bin 408 kişi başvuru yaptı. Başvuruların ardından bugün 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda noter tarafından kura çekimi yapıldı. Vatandaşların yoğun katılımı ile yapılan kura çekimine, AK Parti İl Başkanı Nihat Eri, İş-Kur Müdürü Mehmet Akın ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Akan katıldı.

Her ilçe için görevlendirilen iki noter görevlisi isimleri katlanmış bir şekilde küçük kağıtlara yazılı şekilde konulan şeffaf kutular karıştırılarak tek tek kura çekildi ve isimleri okundu. Yaklaşık 5 saate yakın süren ve geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kura çekiminde sevinenler olduğu kadar üzülenler de oldu. Kurada ismi açıklanmayan bazı adaylar, kura çekiminde hile ve torpil olduğu iddia ederek tepki gösterdiler. Kura çekiminde görevliler de çekilişin adaletli olduğunu ve torpil olmadığını belirterek kuranın nasıl yapıldığını anlatmaya çalıştı.

Yaşanan gerginliğin devam etmesi üzerine araya güvenlik amiri girerek gerginlik çıkarmak isteyenleri, "Burada verdiğiniz tepki usulsüzdür. Burada noter huzurunda kura çekimi yapılıyor. Şikayetiniz ve ya itirazınız varsa gidin savcılığa yapın. Burada görüyorsunuz çekiliş noter huzurunda şeffaf bir şekilde yapılıyor" diyerek uyardı.

Kuraya katılanlar ise, geçici de olsa bir iş sahibi olmak için umutlandıklarını söyledi.

Görüntü Sıralaması

-Toplanan kalabalık

-Toplananların tepkisi

-Noter ve yetkililerin bilgilendirmesi

-Polis amirinin araya girmesi

-Şeffaf kutuların sallanarak kuranın çekilmesi

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN,(DHA)-

(Tür: Yurt)

Mardin\'de, İş-Kur Kurasında Gerginlik Yaşandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de, İş-Kur Kurasında Gerginlik Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement