Mardin'i Geçen Yıl 1 Milyon Turist Gezdi - Son Dakika
Güncel

Mardin'i Geçen Yıl 1 Milyon Turist Gezdi

Mardin\'i Geçen Yıl 1 Milyon Turist Gezdi

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, 2013 yılında Mardin'i 1 milyon turistin ziyaret ettiğini ve bu nedenle de otellerin dolup taştığını söyledi.

15.04.2014 15:12

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, 2013 yılında Mardin'i 1 milyon turistin ziyaret ettiğini ve bu nedenle de otellerin dolup taştığını söyledi.

Mardin'de Turizm Haftası nedeniyle Sabancı Müzesi'nde başlayan etkinlik tarihi Cumhuriyet Meydanı'nda sürdü. Vali Ahmet Cengiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Nusret Tutal, Merkez Artuklu Belediye Başkanı Emin ırmak, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Kültür ve Turizm Müdürü Alaattin Aydın'ın da katıldığı etkinliklerde kapsamında defile düzenlenirken, çeşitli ülke ile Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen müzik grupları konser verdi.

Resim sergisinin de düzenlendiği etkinlikte en çok ilgiyi ise ünlü sanatçı Kemal Sunal'ın 'Hanzo' isimli filmden esinlenerek aynı kılığa giren bir gencin gösterisi çekti. Etkinlikte konuşan Kültür ve Turizm Müdürü Alaattin Aydın, Mardin'e gelen turist sayısının her yıl daha da arttığını belirterek, "2012 yılında kentimizdeki otellerde yerli ve yabancı olmak üzere 287 bin 600 turist konaklarken bu sayı 2013 yılında ise 351 bin 41 kişiye yükselmiştir. 2014 yılının ilk 3 ayında konaklayan turist sayısı ise 84 bin 748'dir. Mardin tarihi eserleri ile zengin bir kenttir. Kültür ve inanç turizmi her geçen gün artmaktadır" dedi.

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, 2013 yılında otellerde konaklayan ve kenti günübirlik görmeye gelenlerle birlikte yerli ve yabancı yaklaşık 1 milyon turistin Mardin'i ziyaret ettiğini söyledi. Cengiz, "Bu çok büyük bir önem arz etmektedir. Turist yoğunluğu nedeniyle geçen yıl otellerimiz dolup taştı. Mevcut otellerimiz kafi gelmedi. Turizm alanında yatırım yapmak isteyenleri buraya davet ediyorum. iyi para kazanmak istiyorsanız Mardin'de yatırım yapın" dedi.

(FOTOGRAFLI) - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'i Geçen Yıl 1 Milyon Turist Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement