Marmara'da Korkutan Deprem - Son Dakika
Güncel

Marmara'da Korkutan Deprem

Marmara\'da Korkutan Deprem

Marmara Denizi'nde 4,4 Büyüklüğünde Meydana Gelen Deprem, İstanbul'da Korku ve Paniğe Neden Oldu.

03.10.2010 21:00  Güncelleme: 09:59

Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.4 büyüklüğünde deprem İstanbul'un yanı sıra Sakarya'da hissedildi. Deprem sırasında bazı vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verdiği bilgiye göre, Marmara Denizi'nde, saat 20.49 sıralarıda 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'un yanı sıra Sakarya'da hissedildi. Can ve mal kaybının olmadığı depremde vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.

Birinci derece deprem kuşağında bulunan Marmara Denizi'nde eylül ayında çok hafif şiddetli 19 deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verdiği bilgiye göre, Marmara Denizi'nde, saat 20.49 sıralarıda 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Marmara Denizi çevrisinde hissedildi.

Büyük İstanbul depreminin öncüsü mü?

Depremin ardından Habertürk TV'ye konuşan Prf. Doktor Okan Tüysüz, fay hattının aktif olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Tüysüz: "Marmara Denizi'nde aktif bir fay hattında meydana gelen bu depremin öncü bir deprem olduğunu söylemek imkansız. Ancak yine de İstanbul'da büyük bir deprem beklendiğini de söylemek lazım."

Marmara'da deprem hareketliliği.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, eylül ayında kaydedilen depremlerin merkez üssü, Tekirdağ, Gemlik Körfezi, Marmaraereğlisi, Güzelköy, Erdek ve Marmara Denizi açıkları olarak belirlendi.

Marmara Denizi açıklarında 2.3, 2.5, 2.6, 2.7 şiddetlerinde 12 deprem meydana geldiği saptanırken, Güzelköy açıklarında 2.5, Marmaraereğlisi açıklarında 3.0, Gemlik Körfezi'nde 2.6 ve 3.1, Tekirdağ'da 2.7, Tekirdağ'ın Barbaros Beldesi'nde 2.7 ve Erdek açıklarında da 2.7 olmak üzere çok hafif şiddetli toplam 19 deprem kayda geçti.

Depremlerde can veya mal kaybının olmadığı belirtildi.

İstanbullular, Deprem Paniği Yaşadı

Marmara Denizi'nde 4,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem, İstanbul'da korku ve paniğe neden oldu. Bazı vatandaşlar panikle sokağa çıktı. Vatandaşlar, 1999 yılında yaşanan depremi hatırladıklarını söylediler.

Marmara Denizi'nde yerin 11,2 kilometre altında saat 20.49'da meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem, yaklaşık 5 saniye sürdü. Deprem İstanbul'un birçok ilçesinde hissedildi.

Korku ve panik yaşayan bazı vatandaşlar, sokaklara çıktı. Çocuklarıyla kendilerini sokağa atan vatandaşlar, depremin öncü olabileceği endişe ile evlerine girmek istemedi.

Korktuklarını belirten vatandaşlar, "Allah bir daha o günleri göstermesin." temennisinde bulundular. Evde otururken depremi hissettiklerini anlatan vatandaşların birçoğu, korku ve panik yaşadıklarını ifade ettiler.

Çocuklarını alıp kendilerini sokağa attıklarını dile getiren vatandaşlardan bazıları 1-2 saat sokakta bekledi

Saat 20.49'da Marmara Denizi'nde meydana gelen ve en son bilgiye göre 4.5 şiddetinde olduğu açıklanan deprem Twitter'ı da salladı.

Sosyal ağlar üzerinde bir anda "deprem" gündeme oturdu. Depremi hissetmeyenler bile Twitter ve Facebook gibi ağlar sayesinde depremi hissetmiş kadar oldu.

Twitter ve Facebook'un yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin güncel depremler başlıklı sayfası da tıklanma rekoru kırdı.

Öyle ki insanlar depremden dolayı korunmak için öncelikle güvenli bir yere geçmek yerine "deprem oldu" haberini Twitter ve Facebook gibi ağlardan paylaşmayı tercih ettiler.

Bu arada "Deprem Oldu"nun trendlerde bir numaraya yükselmesi yabancı Twitter kullanıcıları için de merak konusu oldu. Çok sayıda 'Deprem Oldunun anlamı nedir' şeklinde twit dikkat çekti.

Deprem oldu trendinin birinciliği deprem heyecanı geçince sona erdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Marmara'da Korkutan Deprem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement