Marmaris'te Esnaf Yürüdü: Taklit Ürün Satışı Engellenmesin - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Esnaf Yürüdü: Taklit Ürün Satışı Engellenmesin

Marmaris\'te Esnaf Yürüdü: Taklit Ürün Satışı Engellenmesin

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde ünlü markaların taklitlerini satan yaklaşık 200 esnaf, marka avukatlarının denetimlerini protesto etmek için Atatürk Anıtı önünde toplanıp Marmaris Adliyesi'ne yürüdü.

14.06.2013 17:47

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde ünlü markaların taklitlerini satan yaklaşık 200 esnaf, marka avukatlarının denetimlerini protesto etmek için Atatürk Anıtı önünde toplanıp Marmaris Adliyesi'ne yürüdü.

Marmaris'te, ünlü markaların avukatlarının sıklıkla denetim yapmasına tepki gösteren yaklaşık 200 esnaf, kötü geçen turizm sezonu içinde avukatların denetimlerinin iş yapmalarını engellediğini öne sürdü. Atatürk Anıtı önünde toplanan esnaf, yolun bir şeridini trafiğe kapatmak isteyince, polis ekipleri devreye girdi. Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya bir süre esnaf temsilcileri ile konuşarak ikna etmeye çalıştı. Esnaf, adliye binasına kadar yürüyüp, marka avukatlarına denetim yapabilmeleri için izin veren savcıyla görüşmek istediğini dile getirdi. İşyerlerinin önünde hiçbir şeyin satılmasına izin verilmediğini ve zabıtanın işlem yaptığını kaydeden Marmarisli esnaf, sıkıntılarını çok kez gerekli yerlere aktardıklarını ancak bir çözüm bulunamadığını savundu. Emniyet Müdürü Sarıkaya, "Sizlere gerekli mercilerle görüşmenizde yardımcı olurum ama bu kalabalıkla bu imkansız, kendi aranızdan temsilci seçerek bana bildirin. Ben de sizlere yardımcı olmaya çalışayım" dedi.

ADLİYE BİNASI ÖNÜNE YÜRÜDÜLER

Konuşmalara rağmen yürümekten vazgeçmeyen esnaf, yaklaşık 3 kilometrelik mesafeyi polis kontrolünde katetti. Zabıta ekiplerinin kendilerine sürekli sorun yaşattığını iddia eden öfkeli esnaf, Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar'ı istifaya davet etti. Eyleme katılanlar, yürüyüş sırasında, bazı işyerlerinin kepenk kapatıp kendilerine destek vermesini istedi. Bunun üzerine bazı işyerleri kepenk kapattı. Kısa süreli gerginliğin de yaşandığı yürüyüşün ardından, grup temsilcisi 5 kişi, adliye binasına girince, kalabalık dağıldı.

FABRİKA KAPANMADAN TAKLİT ÖNLENEMEZ

Marmaris Kapalı Çarşı'da uzun zamandır esnaflık yapan Özgür Aşıcı, " Türkiye'nin tüm tatil merkezlerinde taklit ürün satılıyor. Buralarda satılan mallar İstanbul, Bursa ve Denizli gibi illerde büyük fabrikalarda üretiliyor. Bütün turizm bölgesi esnafına toptan ve fatura karşılığında satılıyor. Bu ticaretin rakamı çok büyük noktalara ulaşıyor. Bu durumun yerelde avukatların baskınları ile çözülmesi mümkün değil. Bu sorun Ankara'da bitebilir. Ankara bu tür taklit ürün yapan fabrikaları kapatacak. Biz de memleketlerimize dönüp tarım ve hayvancılıkla geçineceğiz. Yoksa burada avukatların baskınlarla bizleri yıldırması bir şey ifade etmiyor. Sadece borçlu olan esnafı daha da borca sokuyor" dedi.

Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel ile görüşen 5 kişilik grup sıkıntılarını dile getirdikten sonra bir açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı.

DEB - Muğla/ Marmaris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Esnaf Yürüdü: Taklit Ürün Satışı Engellenmesin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement