Mavi Bayraklı Altınkemer'de Çevre Günü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Mavi Bayraklı Altınkemer'de Çevre Günü Kutlandı

Mavi Bayraklı Altınkemer\'de Çevre Günü Kutlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mavi Bayraklı Altınkemer Sahili'nde ilk etkinliğini gerçekleştirdi.

08.06.2012 15:37

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Mavi Bayraklı Karamürsel Altınkemer Plajı için 2012 yılında gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikleri uygulamaya başladı. 5 etkinlikten ilki olan uygulamanın hedef kitlesi öğrenciler. Etkinlik kapsamında Karamürsel ilçesinde bulunan tüm ilköğretim okullarının katılım sağladığı renkli gösteriler sunuldu.

YARIŞMA DÜZENLENDİ

Altınkemer sahilinde düzenlenen programda Dünya Çevre Günü olması nedeni ile resim yarışması, resim sergisi, atık pil toplama yarışması gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Necmi Kahraman, Başkan Danışmanı Nermin Tol, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EN AZ 5 FAALİYET YAPILACAK

Uluslar Arası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından koordine edilen ve Türkiye temsilciliği, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yapılan 'Mavi Bayrak Programı' kapsamında Karamürsel sahilinde bulunan 'Altınkemer Halk Plajı' 2012 yılı için 'Mavi Bayrak Ödülü' almaya hak kazandı. 'Mavi Bayrak Programı' kapsamında çok önemli bir yere sahip olan çevre eğitim etkinlikleri çocukların bilinçli ve çevreye karşı duyarlı olmaları açısından önem taşıyor. Çevre eğitim etkinlikleri kriterine göre; ödüllü plaj ve marinaların, bulundukları yörede, tesis içerisinde ve gelen ziyaretçilerle birlikte plajlar için en az 5 adet çevresel bilinçlendirme faaliyeti yapmaları gerekiyor.

ATIKLARDAN DEFİLE

Programda Özel Kır Çiçeğim Anaokulu öğrencilerinin düzenlediği ve atık materyallerin kıyafet olarak kullanıldığı defile gösterisi ve 4 Temmuz İlköğretim Okulu'nun düzenlediği; halk oyunları, şiir dinletisi ve görsel etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi.

ETKİNLİKLERİN FAYDALARI

Çevre eğitim etkinlikleri, hem yöredeki kıyıların ve çevresel değerlerin korunması hem de yörede yaşayan veya ziyarete gelen konukların çevre bilincinin geliştirilmesi, plaj hizmetini sunan personel, işletmeci veya turizm hizmetlerini sunanların çevre sorunları konusunda eğitilmesi, kıyı alanlarındaki doğal kaynakların yönetiminde ilgili yerel paydaşların katılımının desteklenmesi, yörede sürdürülebilir rekreasyon ve turizm faaliyetlerinin geliştirilmesinde büyük önem taşıyor.

YARIŞMALARDA ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİLER

Atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okullar ve ödülleri:

1) Kaymakam Hikmet Özbağcı İlköğretim Okulu (Bilgisayar)

2) Necdet Calp İlköğretim Okulu ( Satranç Eğitim Seti)

3) Atatürk İlköğretim Okulu (Çok Fonksiyonlu Yazıcı)

Karamürsel İlçesinde bulunan İlköğretim okullarında 1, 2, 3 ve 4. sınıflar arasında düzenlenen çevre konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve ödülleri:

1) Semih Demirel - Atatürk İlköğretim Okulu

2) Kübra Tosun - Atatürk İlköğretim Okulu

3) Hicran Çelik - Bilfen İlköğretim Okulu

Karamürsel İlçesinde bulunan Anaokulları arasında düzenlenen çevre konulu üç boyutlu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve ödülleri:

1) Ceren Nisa - Uçan Balon Anaokulu

2) Emirhan Karanfil - Uçan Balon Anaokulu

3) Selin Soybelli - Uçan Balon Anaokulu

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mavi Bayraklı Altınkemer'de Çevre Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement