Meclis Başkanı Çiçek Elazığ Marka Şehir - Son Dakika
Güncel

Meclis Başkanı Çiçek Elazığ Marka Şehir

Meclis Başkanı Çiçek Elazığ Marka Şehir

Elazığ Tanıtım Günleri binlerce davetlinin katılımıyla görkemli bir törenle başladı.

06.10.2011 21:49  Güncelleme: 22:12

Elazığ'ın marka değerini yükseltmek, tarih, kültür ve ekonomi başta olmak üzere bütün alanlarda şehrin tanıtımını yapmak üzere düzenlenen

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Adana Milletvekili M. Necati Çetinkaya, Elazığ Milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Av Şuay Alpay, Faruk Septioğlu, Sermin Balık, Enver Erdem, Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, F.Ü Rektörü A. Feyzi Bingöl, Elazığ Vakıf ve Dernek Başkanları, STK Başkanları, İşadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Elazığ tanıtım günlerinde şehrin marka değerlerinin tanıtımının yapılacağını ve şehirle alakalı tüm görsellerin burada hazır olduğunu belirten TBMM Başkanı Cemil Çiçek, böylesine güzel bir tanıtımda bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Halkoyunları gösterileriyle başlayan törende ilk olarak Ankara Elazığ Kültür Derneği Başkanı Ahmet Ayaz bir konuşma yaptı. Ayaz tanıtım günlerine katılan başta TBMM Başkanı Cemil Çiçek olmak üzere tüm protokol mensuplarına teşekkür etti. Ayaz, Elazığlılar olarak Ankara'da iz bırakmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar ise misafirlere keyifli dakikalar geçirmeleri temennisinde bulundu.

Elazığ'ın bölgesinde her geçen gün büyük bir gelişme sağladığını belirten Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise açıklamasında şunları söyledi: "Elazığ Tanıtım Günleri" vasıtasıyla firmalarımız ve ürünlerimizin kurumsal olarak daha etkin bir tanıtımı gerçekleştirilecek ve markalaşma süreciyle birlikte şehrimize katma değer yaratacak şekilde üretim ve pazarlanmasına yansıyacaktır.

Elazığ Tanıtım Günleri"nin şehrin ve üretimi yapılan mamullerin tüm ülke ve dünya bazında tanıtılması ve kent ekonomisine yansıyarak kalkınmaya vesile olmasını dilerken bu tür faaliyetleri gerçekleştirilirken yardımlarını ve desteklerini hep yanımızda hissettiğimiz sivil toplum örgütlerimize teşekkür ediyorum"

Elazığ Valisi Muammer Erol ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: İller artık var olan potansiyellerini, birikimlerini, ekonomik, kültürel ve turizm değeri taşıyan bütün öğelerini tanıtmanın ve bu tanıtımdan elde edilecek olan geri dönüşümün hesaplarını yapmaktadırlar.

Bu manada büyük şehirlerde yaşayan milyonlarca insan ülkemizin güzel beldelerinde olduğu gibi Elazığ'ın da sinesinde saklı bu zenginlikleri merak etmektedirler. İşte yapılacak olan bu tanıtım günlerinde sergiyi gezecek olan on binlerce Ankaralı Elazığ'ın, Harput'un sinesinde sakladığı bu zenginliklerden haberdar olacaklardır.

Adana Milletvekili M. Necati Çetinkaya ise tanıtım günlerinin hayırlı olmasını dileyerek, şehrin tüm zenginliğinin bugün başkentte olduğunu, Elazığ'ın bölgesinde lider konumda olduğunu belirtti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'da konuşmasında Elazığ'la birlikte doğudaki şehirleri tanıtmak için tanıtım günlerinin çok faydalı olduğunu söyledi.

Törende son olarak konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise şehrin kültürel ve ekonomik zenginliklerinin ele alındığı tanıtım günlerinde bulunmaktan dolayı memnun olduğunu ifade ederek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Çiçek, Elazığ'ın tarihi zenginliklerle dolu bir il olduğunu vurgulayarak tanıtım günlerinin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile beraberindeki heyet Elazığ Tanıtım Günlerinin açılışını gerçekleştirip stantları gezdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Meclis Başkanı Çiçek Elazığ Marka Şehir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement