Medya İhtisas Gazetecileri Federasyon Çatısı Altında Toplanıyor - Son Dakika
Güncel

Medya İhtisas Gazetecileri Federasyon Çatısı Altında Toplanıyor

Medya İhtisas Gazetecileri Federasyon Çatısı Altında Toplanıyor

Türk basınının sivil toplum örgütlerini tek bir çatı altında toplamayı hedefleyen Türkiye’nin en büyük basın meslek kuruluşu olan Gazeteciler Konfederasyonu üyesi Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu, alanında ihtisaslaşmış ülke genelindeki cemiyet, dernek ve birlikleri federasyon çatısı altında bir araya getiriyor.

05.02.2014 11:34

Türk basınının sivil toplum örgütlerini tek bir çatı altında toplamayı hedefleyen Türkiye'nin en büyük basın meslek kuruluşu olan Gazeteciler Konfederasyonu üyesi Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu, alanında ihtisaslaşmış ülke genelindeki cemiyet, dernek ve birlikleri federasyon çatısı altında bir araya getiriyor.

Medyanın her geçen gün artan sorunlarının adeta içinden çıkılmaz bir hale geldiğini, bu nedenle de büyük sıkıntılar içerisine girildiğini söyleyen Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Kenan Macit, "Gazetecilik mesleğinin sorunlarını çözmek, uluslararası standartlarda yasal düzenlemeleri yapmak için yola çıktık. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Muhabirleri Derneği, Uluslararası Çevre Gazetecileri Derneği, Uluslararası Radyocular Birliği Derneği, Avrupa Gazeteciler Derneği, Medya Konseyi Derneği, Kültür-Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği'nin katılımıyla büyük bir heyecan ve kararlılıkla kuruluş çalışmalarımızı tamamladığımız Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu, büyük sorumluluklar üstlenmek amacıyla yola çıkmıştır. Bu yıl içerisinde ise federasyona üyelik işlemlerini tamamlayacak olan Türkiye Spor Yazarları Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Haber Kameramanları Derneği, Magazin Gazetecileri Derneği, Parlamento Muhabirleri Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği, Eğitim ve Sağlık Muhabirleri Derneği, Turizm Çevre ve Kent Gazetecileri Derneği, Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği, Enerji Gazetecileri ve Medya Derneği de ailemize katılmış olacaklar" dedi.

Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu olarak basının karşılaştığı sorunları çözmek ve bu alanda çağdaş ülkelerde olduğu gibi gerekli yasal düzenlemeleri yapmak için çaba harcamaya başlayacaklarını ifade eden Macit, "Medyanın her geçen gün artan sorunları adeta içinden çıkılmaz bir hale gelmiştir. Gazetecilik mesleğinin sorunlarını çözmek, uluslararası standartlarda yasal düzenlemeleri yapmak için yola çıktık. Her sorunun üzerine eğilerek çözüm yollarını zorlayan medyanın kendi sorunlarının üzerine etkili bir şekilde gidememesi dönemi, Konfederasyonumuz ve üye federasyonlarımızın çalışmaları sonucu son bulacaktır" şeklinde konuştu.

Bu arada olağan genel kurul sonrası kendi arasında görev dağılımı yapan Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu'nun Genel Başkanlığına Kenan Macit, Genel Başkan Vekilliğine Yıldıray Arslan, Genel Başkan Yardımcılıklarına Namık Durukan, Mehmet D. Özülker, Yusuf Erbaş, Bülent Öztürk ve İbrahim Gürkan Sarı, Genel Sekreterliğe Osman Akkuş, Genel Sekreter Yardımcılığına Erdoğan Güngördü, Genel Saymanlığa Adnan Haskokar, Federasyon Genel Koordinatörlüğüne Vedat Özkeleş Yönetim Kurulu Üyeliklerine Mustafa Cingöz, Ali Tarık Hatipoğlu, Süha Çil, Betül Belim, Denetim Kurulu Üyeliklerine Yalçın Malgil, F. Nuray Öcalan, Yılmaz Çamdalı, Veciye Mutlu, Ecem Duru, Onur Kurulu Üyeliklerine Tayfur Ün, Süreyya Oral, Damla Demirtaş, Sinan Kabadayı, Saniye Doğukanlı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyeliklerine de Lokman Erdoğan, Ahmet Tezcan, Ali Oruç, Aygül Akkuş, Bedri Akkerman, Süleyman Hasan Basa, Abdullah Yüce, Aydın Koç ve Yüksel Işık seçildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Medya İhtisas Gazetecileri Federasyon Çatısı Altında Toplanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement