Mehmet Perinçek Hakkında Açılan Dava 11 Haziran'a Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Mehmet Perinçek Hakkında Açılan Dava 11 Haziran'a Ertelendi

Mehmet Perinçek Hakkında Açılan Dava 11 Haziran\'a Ertelendi

Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek ve Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davanın 4.duruşması sona erdi.

08.06.2012 18:52

Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek ve Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davanın 4. duruşması sona erdi. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeniyken tutuklanan İP Merkez Karar Kurulu üyesi Turhan Özlü'nün savunması alındı. Turhan Özlü, savunmasında İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Silivri Cezaevi'nden kendilerine yazdığı mektubun iddianamede bir nolu delil olarak yer aldığına dikkat çekti. İddianamede, Doğu Perinçek'in mektubunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat arasında geçtiği iddia edilen ses kaydının yayınlanmasına ilişkin önerilerinin "örgütsel talimat" olarak değerlendirildiğini anlatan Turhan Özlü, "Bu varsayımlarla evler, işyerleri basılıyor, 14 kişi gözaltına alınıyor, 4 kişi 10 aydır hapiste tutuluyor. Bu davanın Ergenekon Davası'na 18. dava olarak birleştirilmesinin taşları da döşenmiş" dedi.

"Perinçek'in mektubu iddianameden çıkarıldığı anda bu dava biterö diyen Özlü, "Bu siyasi bir davadır ve siyasetin ihtiyacına uygun bir süreç işletilmektedir. Hukuki bir dava değilirö dedi. Özlü, "Yayınlamak ve yayınlatmak..İşte atılı suçlama bu. Yargılama konusunun sadece ve sadece haber olduğu açıkça yazılmıştır. 'Talimat, örgüt, terör örgütü' gibi ürkütücü sözcüklerle bu gerçekler örtülmek isteniyor." Savunmaların alınmasına ara veren mahkeme heyeti duruşmayı 11 Haziran saat 08.45'e erteledi. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mehmet Perinçek Hakkında Açılan Dava 11 Haziran'a Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement