Memur-Sen Ankara İl Başkanı Kır - - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Kır -

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Kır -

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, "28 Şubat sürecinde Necmettin Erbakan'ın Başbakanlıktan inmesini, partisi kapatılarak siyasetin dışına itilmesini sağlayan iç ve dış mihraklar kimse, bugün yapılan küresel operasyonla Türkiye'nin yakın ve uzak geleceğini kuşatma altına almak isteyen iç ve dış mihraklar aynıdır" dedi.

28.12.2013 13:27

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, "28 Şubat sürecinde Necmettin Erbakan'ın Başbakanlıktan inmesini, partisi kapatılarak siyasetin dışına itilmesini sağlayan iç ve dış mihraklar kimse, bugün yapılan küresel operasyonla Türkiye'nin yakın ve uzak geleceğini kuşatma altına almak isteyen iç ve dış mihraklar aynıdır" dedi.

Kır, Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, dershanelerin dönüşüm süreci ve İstanbul merkezli operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ülke olarak çok önemli bir süreçten geçildiğini belirten Kır, demokratik ülkelerde hükümetlerin, halk iradesiyle geldiğini ve ancak halk iradesiyle gidebileceğini söyledi.

Darbe dönemlerinde olduğu gibi komplo teorileriyle başbakan indirme, hükümet düşürme, parti kapatma senaryolarının tarihin karanlık sayfalarında kaldığını bildiren Kır, "Ancak halkın iradesiyle hükümet olma ümidini kaybedenlerin, komplo teorileriyle halkın iradesine hükmetmeye çalışan fırsat düşkünlerinin, ülkemizin birliğinden, dirliğinden, kalkınmasından rahatsızlık duyanların geçmişte olduğu gibi bugün var olacağını hesaba katarak fırsat düşkünlerine fırsat vermemek adına dostları üzecek, düşmanları sevindirecek eylemlerden kaçınılması şarttır" ifadesini kullandı.

28 Şubat sürecinde de kirli bir oyun oynandığını ifade eden Kır, şunları söyledi:

"Bugün ise bu oyun, cemaat ile Müslüman kimliği ve kişiliğiyle tanınan Başbakan ve onun partisi üzerinden tezgahlanmak istenmektedir. Şu iyi bilinmelidir ki 28 Şubat sürecinde Necmettin Erbakan'ın Başbakanlıktan inmesini, partisi kapatılarak siyasetin dışına itilmesini sağlayan iç ve dış mihraklar kimse, bugün yapılan küresel operasyonla Türkiye'nin yakın ve uzak geleceğini kuşatma altına almak isteyen iç ve dış mihraklar aynıdır. Memur-Sen olarak bu davranışların, 'büyük Türkiye' idealine zarar verdiğini ibret ve kaygıyla izliyoruz. Suçun şahsiliği prensibinden hareketle olayla ilgisi olmayan şahıslar üzerinden Başbakan'ın, Hükümetin, kurum ve kuruluşların, olayla ilgisi olmayan şahısların yıpratılmasının karşısında olduğumuzu ilan ediyoruz."

Seçime girmeyen bazı grupların, milli iradeyi teslim almaya yönelik çabalarının demokratik hukuk devleti anlayışında yeri olmadığını dile getiren Kır, "Son günlerde İslami hizmetleri ve prestijli faaliyetleriyle milletin takdirini kazanan cemaatin, devletin gücünü ve imkanlarını diğer toplumsal kesimleri yok sayacak ve onları hak kaybına uğratacak teşebbüslerinin olduğu iddiasının ortada dolaştığını herkesçe bilinen bir gerçektir. Bu konuda muhataba düşen görev, alınganlık göstermeden kamuoyunda oluşan 'milli irade üzerinde vesayet kurma çabaları suçlamasını' boşa çıkaracak söylem ve eylemlerle kamu vicdanını rahatlatmaktır" ifadesini kullandı.

Sahnelenen küresel operasyonun, ülkede toplumsal bütünleşmeye zarar verdiğini ve yeni kutuplaşmalara da zemin hazırladığını söyleyen Kır, "Unutulmamalıdır ki bu ülkeyi kutuplara ve kamplara bölmek için harekete geçirilmek istenen potansiyel güç, milli iradeyi ve kardeşlik iklimini hakim kılmak isteyen medeniyet değerlerine bağlı kitleler tarafından devre dışı bırakılacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Ankara İl Başkanı Kır - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement