Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: 'Kamu işveren heyetinden beklemediğimiz bir teklif geldi' - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: 'Kamu işveren heyetinden beklemediğimiz bir teklif geldi'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 7'nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde kamu işveren heyetinden gelen teklifin beklemedikleri bir teklif olduğunu belirterek, teklifin güncellenmesi gerektiğini ifade etti.

14.08.2023 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7'nci Dönem Toplu Sözleşme 2'nci görüşmesi bugün başlıyor

ANKARA - Kamu çalışanlarına yönelik toplu sözleşme görüşmesi ikinci toplantı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak. Toplantıda kamu işveren tarafının teklifini açıklaması bekleniyor.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin, 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7'nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri ikinci toplantısı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak. Memur-Sen Konfederasyonu'nun Kamu çalışanlarını yetkili sendika olarak temsil ettiği görüşmelerde 9 Ağustos'ta müzakere aşamasına geçilmişti. Müzakere süreci tamamlanmasıyla Kamu İşveren Heyeti'nin bugün ilk teklifini kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Toplu sözleşme görüşmelerinde yaklaşık 4 milyon memur ile 2 buçuk milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal hakları netleşecek.

7'inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde 15 Ağustos'ta genele ilişkin tekliflerin müzakeresine geçilmesi beklenirken üçüncü toplantı ise 17 Ağustos'ta yapılacak. Görüşmeler ay sonuna kadar tamamlanacak.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: \'Kamu işveren heyetinden beklemediğimiz bir teklif geldi\'
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: 'Kamu işveren heyetinden beklemediğimiz bir teklif geldi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement