Mersin Kck Zanlıları Adliyede - Son Dakika
Güncel

Mersin Kck Zanlıları Adliyede

Mersin Kck Zanlıları Adliyede

Mersin'de PKK / KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden 9'u mahkemeye çıkartıldı.

27.11.2015 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de PKK/ KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden 9'u mahkemeye çıkartıldı. Aynı operasyon kapsamında hakkında işlem yapılan HDP Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk ise dün serbest bırakılmıştı.

Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütünün ekonomik yapılanmasına yönelik sürdürülen 2 yıllık teknik takip çalışması kapsamında, pazartesi günü düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında kadınların ve HDP'li Akdeniz Belediyesi'nin eski çalışanlarının da bulunduğu 11 kişiye gözaltına aldı. Akdeniz Belediyesi ile KCK arasındaki ekonomik ilişkilere yönelik olduğu ileri sürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden biri Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, bir kadın şüpheli ilerleyen hamileliği nedeniyle hastaneye sevk edildi. 9 şüphelinin mahkemeye çıkartıldığı soruşturmayla ilgili 3 kişinin ise arandığı öğrenildi.

Bu arada, soruşturmada adı geçen ve polisin operasyonunda evinde bulunamayan HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ise, dün sabah saatlerinde makamında düzenlediği basın toplantısında, 'Ben kaçmadım, izindeydim' demesinin ardındın avukatları ile adliyeye gitti. Fazıl Türk, savcılıkta saatler süren ifadesinin ardından tutuklama istemiyle sevk edildiği nöbetçe mahkeme tarafından serbest bırakıldı. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Kck Zanlıları Adliyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement