Mısır'da ve Fas'ta Mevlid Kandili Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Mısır'da ve Fas'ta Mevlid Kandili Kutlandı

Mısır\'da ve Fas\'ta Mevlid Kandili Kutlandı

Mısır eski Müftüsü Ali Cuma, Hazreti Muhammed'in doğum gününün Mısır'ın doğumu ile aynı zamana denk geldiğini belirtti.

14.01.2014 07:10  Güncelleme: 08:21

Mısır eski Müftüsü Ali Cuma, Hazreti Muhammed'in doğum gününün Mısır'ın doğumu ile aynı zamana denk geldiğini belirtti. Cuma, ülke genelinde bugün ve yarın yapılacak anayasa referandumunda "evet" deme çağrısında da bulundu.

Başkent Kahire'deki el-Huseyn Camisi'nde düzenlenen Mevlid Kandili programında konuşan Cuma, Peygamberi sevmenin her Müslüman'ın üzerine farz olduğunu belirtti.

Cuma, "Biz, Peygamberin düşüncesiyle yaşamaya muhtacız. Çünkü artık fitne ve geçici koltuk için dinin arkasına sığınıldığı bir zamanda yaşıyoruz" dedi.

Eski Müftü Cuma, şöyle konuştu:

"Bazıları yanlış yola giderek, dinin isminden başka bir şeyi bilmez hale geldiler. Görüşlerini Mısır halkına zorla kabul ettirmeye çalışıyorlar. Ancak Mısırlılar çıkarak ne zaman 'evet' ve ne zaman 'hayır' diyeceklerini dünyaya gösterecekler."

Mevlid kandiline Cuma'nın yanı sıra Tasavvuf Tarikatları Yüksek Konseyi Başkanı Abdulhadi el-Kasabi, Tasavvuf Tarikatları Yüksek Konseyi'nin İlim Komisyonu Başkanı ve Ezher Alimler Birliği Heyeti Üyesi Ahmed Ömer Haşim, Ezher şeyhini temsilen Muhammed Muhenna da katıldı.

Öte yandan Fas'ın başkenti Rabat'ın kuzeyindeki Sela kentinde de Mevlid Kandili idrak edildi.

Mevlid Kandili için hazırlanan mevlidhan takımları eski Sela'daki Abdullah Bin Hassun'un kabrinin bulunduğu zaviyeden hareket ederek, şehrin sokaklarında gezdikten sonra tekrar zaviyeye döndü.

Mevlidhan takımlarının geçtiği sokaklar mumlarla süslendi ve mumları yöresel kıyafet giyen gençler tarafında taşındı.

Mevlidhanlara, Kur'an-ı Kerim'den ayetlerin yazılı olduğu tahtalar taşıyan çocuklar da eşlik etti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da ve Fas'ta Mevlid Kandili Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement