Mısır'daki Bombalı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki Bombalı Saldırı

Mısır\'daki Bombalı Saldırı

Kahire Emniyet Müdürlüğünü hedef alan saldırıda büyük ölçüde tahrip olan dünyanın en büyük İslam Sanatları Müzesi'nin tadilatı için 14,2 milyon dolar gerekiyor.

25.01.2014 20:24

Kahire Emniyet Müdürlüğünü hedef alan saldırıda büyük ölçüde tahrip olan dünyanın en büyük İslam Sanatları Müzesi'nin tadilatı için 14,2 milyon dolar gerektiği belirtildi.

Mısır Tarihi Eserler Bakanı Muhammed İbrahim, dün Kahire Emniyet Müdürlüğünü hedef alan saldırıda tahrip olan müzenin tadilatı için 14,2 milyon dolar gerektiğini söyledi.

Müzeyi ziyaretinde basın mensuplarına açıklama yapan İbrahim, BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO'nun Genel Direktörü İrina Bokova'nın müze için BM bütçesinden 100 bin dolar yardımda bulunduğunu ve bu yardımın, tadilatına 14,2 milyon dolar gereken müzeye uluslararası yardım kampanyası başlatılması için hazırlık niteliğinde olduğunu belirtti.

İbrahim, UNESCO'nun müzenin gördüğü zararı tespit etmek üzere bu hafta bir heyet göndereceğini kaydetti.

Tarihi Eserler Bakanlığının açıklamasına göre, dünyanın en büyük İslam Sanatları Müzesi olma özelliğini taşıyan müzede, Türkiye, Hindistan, Çin ve İran başta olmak üzere birçok ülkeden yaklaşık 100 bin parça İslami sanatlara ait tarihi eserler bulunuyor.

İslam Sanatları Müzesi'nin açılışı, Hidiv Abbas Hilmi tarafından, İslam mimarisinin en önemli örneklerinden Tolunoğulları ve Mehmet Ali Paşa camilerinin bulunduğu Kahire'nin Bab el-Halk Meydanı'nda 28 Aralık 1903 tarihinde yapılmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki Bombalı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • harun: Törörist için insan yada islam sanatı farketmez. 0 0 Yanıtla

Advertisement