Moğolistan Meclis Başkanı Enkhbold, Kırşehir'de - Son Dakika
Güncel

Moğolistan Meclis Başkanı Enkhbold, Kırşehir'de

Moğolistan Meclis Başkanı Enkhbold, Kırşehir\'de

Enkhbold ve beraberindeki parlamento heyeti, Hirfanlı Barajı'nda incelemede bulundu

12.10.2013 12:23

Resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Moğolistan Meclis Başkanı Zandaakhuu Enkhbold ve beraberindeki parlemento heyeti Kaman ilçesindeki Hirfanlı Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni inceledi.

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak'ın ev sahipliği yaptığı  inceleme gezisinden sonra konuşan Enkhbold, Türkiye'de ve Kırşehir'de olmaktan ve kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı son derece mutlu olduklarını kaydetti.

Türkiye ile karşılıklı ziyaretlerini devam ettirerek ülkeler arasındaki ilişkileri güçlü tutacaklarını ifade eden Enkhbold,  "Hirfanlı Barajı gerçekten de konumu ve yapısı itibariyle çok önemli bir elektrik üretim tesisidir. Türkiye'de böyle büyük tesisleri yakından görüp incelemek yapacağımız yatırımlar hakkında bizlerin yeni hedefler belirlemesine katkı sağlıyor" dedi.

Vali Çakacak ise Moğolistan Meclis Başkanı Zandaakhuu Enkhbold'u ve beraberindeki heyeti bozkırın ortasında ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Enkhbold'a Kırşehir hakkında bilgi veren Çakacak, şunları kaydetti:

"Yapılan bu ziyaretler ülkeler arasında kardeşlik ve dostluk bağlarını pekiştirmektedir. Devlet Su İşleri teşkilatımız dünya çapında kabul gören büyük projelere imza atmaktadır. Bugün Devlet Su İşleri ülkemizin birçok bölgesinde dünyanın en büyük barajlarını inşa etmektedir."

Ziyarette Moğolistan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Agipar Bakei, Kaman Kaymakamı Mustafa Çiftçi, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Yakup Başoğlu da bulundu. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Moğolistan Meclis Başkanı Enkhbold, Kırşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement