"Mücade Drama Dönüştü" - Son Dakika
Güncel

"Mücade Drama Dönüştü"

"Mücade Drama Dönüştü"

Eğitim-Bir-Sen Ankara Şube Başkanı Mustafa Kır, 300 bine yakın öğretmen adayının, Şubat2ta atama beklediğini belirtti.

14.01.2013 10:25  Güncelleme: 10:39

Eğitim-Bir-Sen Ankara Şube Başkanı Mustafa Kır, "bir rivayete göre" 300 bine yakın öğretmen adayının, her yıl olduğu gibi Şubat ayı için atama beklediğini belirterek, "Öğretmen olmak amacıyla eğitim fakültelerinden mezun olup bir türlü atanamayan öğretmen adaylarının atanma mücadelesi drama dönüştü" dedi.

Kır, yaptığı yazılı açıklamada, atanamayan öğretmen adaylarının mücadelesinin drama dönüştüğünü dile getirdi. Yaklaşık 300 bin öğretmenin Şubat ayında atama beklediğine dikkat çeken Kır, "Milli Eğitim Bakanımız Şubat ayında yeni atama yapmak istemiyor. Ortada bir gerçek var ki, geçmişten günümüze uzanan süreç içinde devlet bir eğitim politikası üretemediği gibi, üniversitelerin eğitim fakültelerinin öğretmen yetiştiren bölümlerine ihtiyaç duyulanın kat be kat üstünde öğrenci alınmasına sessiz kalarak böyle bir dramın yaşanmasının baş müsebbibi olmuştur. Bu yüzdendir ki, sayıları 300 bini bulan öğretmen adayının sayısı her yıl yeni mezun olan öğretmen adayları ile birlikte çığ gibi artmıştır" dedi.

-"BU YARAYA ACİLEN NEŞTER VURULMALIDIR"-

Kır, atanamayan öğretmen adayları ve ailelerinin Türkiye'nin kanayan bir yarası olduğunu ve bu yaraya acilen "neşter vurulması" gerektiğini vurgulayarak, şunları ekledi:

"Plansız, programsız öğretmen yetiştiren eğitim fakültelerine gelişi güzel kontenjan ayıran, hangi alanda ne kadar ihtiyacın olduğu konusunda araştırma yapma ihtiyacı bile duymayan, hatta öğretmenlik mesleğini ilk on tercih içinde yer verenlere burs vaat ederek, tercih yapmaya yönlendiren sorumlular kendilerini hesaba çekme, vicdan azabı duyma yerine, yeni atama yapma düşünmüyoruz, yeteneklerinize göre kendinize başka iş arayın gibi ifadeler soruna kayıtsız kalmanın yanında acımasızlığında bir ifadesidir. Gelinen noktada Hükümet ve Milli Eğitim Bakanı zaman kaybetmeden hem atamayı bekleyen öğretmen adaylarının ve ailelerinin mağduriyetini sonlandırma, hem de devlet tarafından yapılan hatayı tamir etme adına 2013 yılı Şubat ayında en az ihtiyaç kadar öğretmen ataması yapmak suretiyle bu yöndeki beklentilere cevap verilmelidir. Milli Eğitim Bakanımız atanamayan öğretmenlerin varlığından ve bunlara öğretmen adayı denilmesinden rahatsız oluyor. Artık öğretmen adaylarının ve ailelerinin yıllarca tabi tutuldukları psikolojik işkenceye bir an önce son verilmelidir." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Mücade Drama Dönüştü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement