Muğla Valisi Seydikemer' deki Muz Yetiştiricilerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Muğla Valisi Seydikemer' deki Muz Yetiştiricilerini Ziyaret Etti

Muğla Valisi Seydikemer\' deki Muz Yetiştiricilerini Ziyaret Etti

Seydikemer' in Demirler Mahallesinde bulunan muz seraları Seydikemer'in Alternatif ürün yetiştiriciliğinde iddialı olduğunu kanıtladı.

29.11.2016 16:11

Geçtiğimiz günlerde muz seralarını Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Maraşlı ve Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş ile birlikte ziyaret ederek üretim ve projeleri hakkında bilgi alışverişinde bulunmuşlardı.

Muz serasını gezen Muğla Valisi Amir Çiçek'e Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak, İl Tarım Müdürü Nazif Ekici, İlçe Tarım Müdürü Engin Maraşlı, Eşen Tarım Kredi Kooperatif Başkanı Murat Demir, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş de eşlik ettiler.

Muğla Valisi Sayın Amir Çiçek Demirler Mahallesinde bulunan muz işletmesini ziyaret etti. Muz işletmesi hakkında bilgi aldı. Seydikemer ilçemizin arazileri çok verimli ve iklimi de uygun. Seydikemer'de aklınıza gelen tüm ürünler yetişebilir. Seydikemer de muz yetiştirileceği kimsenin aklına gelmezdi. Üretici çok memnun ve daha da büyüteceğini ifade ediyor. Burada üretilen bu ürün bölgenin ekonomisine katkı sağlayacaktır. Seydikemer'in Alternatif Ürün Çeşitliliği hakkında basın kuruluşları ile röportaj yapıldı.

Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken; İlçemize gelen girişimciler ilçemizin doğasından, toprağından, ikliminden çok memnunlar "ne dikseniz yetişir" diyorlar. Biz ilçemizin verimliliğinin, toprağının zengin olduğunun farklındayız. İlçemiz tarım çeşitliliği bakımından çok önemli bir yere sahip. Projelerimizi her geçen gün artırıp farklılaştırarak proje üretmeye devam ediyoruz. Amacımız; İlçemizde alternatif ürün çeşitliliğini sağlayarak hem üreticilerimizin kazanmasını hem de ilçemizde iş alanlarının açılmasını sağlayarak eko turizmin artmasını sağlamaktır. Her geçen gün farklı projelere gündeme gelen Seydikemer alternatif ürünlerde de iddialı. Seydikemer ilçe olduğundan bu yana lavanta, erik, çilek gibi alternatif ürünlerde çalışmalar yapmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde İlçemize lavanta bahçesi, Çilek tarlası kazandırılmıştır. Erik bahçeleri için çalışmalar sürmektedir. İlçemiz de bu yıl tekrar çilek yetiştiriciliğini arttırmak için çalışmalar yapılacaktır. Seydikemer farkındalığını tekrar ortaya koyarak, alternatif ürünlerine muzu da ekledi. İşletme sahiplerine ilçemizi seçtikleri için teşekkür ederim . dedi.

Seydikemer Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Engin Maraşlı İşletmenin hedefleri ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. İşletme sahibi ile yaptığımız görüşme sonunda; 2015-2016 Yılında 82 da. sera inşa edilmiştir. Toplam 18.000 bin adet sera fidanı dikilmiştir. Yılsonuna kadar 100 da. sera inşaatı tamamlanacaktır. Tahminen 2018 yılında toplam 282 da muz serası tamamlanmış olacaktır. Bir yıl içinde normal verim alındığında dekara 10 ton muz alınacaktır. Yıllık beklenen kar 2.500.000 tl dir.Tesisin tamamı yaklaşık 24.000.000 tl mal olacaktır. Bu tesiste15 işçi istihdam edilecektir. Tesise ilave soğuk hava deposu ve sosyal tesisler inşa edilmiştir. Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Muğla Valisi Seydikemer' deki Muz Yetiştiricilerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement