Muş'ta çiftçilere sertifikalı tohum dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Muş'ta çiftçilere sertifikalı tohum dağıtıldı

Muş Valiliği ve İl Özel İdaresi desteğiyle Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 20 çiftçiye sertifikalı Tritikale ve Macar Fiğ tohumu dağıtıldı. Muş Valisi Avni Çakır, tarımın önemine vurgu yaparak, Muş çiftçisine daha fazla destek olacaklarını belirtti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise tarımda verimliliği ve kaliteyi artırmanın önemine değindi.

05.12.2023 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta çiftçilere tritikale ve macar fiğ tohumu törenle dağıtıldı

MUŞ - En geniş ekilebilir tarım arazilerinin bulunduğu Muş Ovası'nda Valilik ve İl Özel İdaresi desteğiyle Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 20 çiftçiye sertifikalı tritikale ve Macar fiğ tohumu dağıtıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü konferans salonunda çiftçilerin katılımı düzenlenen Tritikale-Macar Fiğ Karışımlı Tohum Dağıtım Töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene konuşan Muş Valisi Avni Çakır, Muş'un geleceğinin tarım ve hayvancılık olduğunu ifade ederek, "Muş Valisi olarak burada göreve başladığımız süreçten beri bu konudaki yapılan çalışmaların farkındayız. Arkadaşlarımızla beraber yapılan bu çalışmalara katkı sunmaya devam ediyoruz. Katıldığımız her toplantıda ifade ettik. Tarım yapmak istiyorum diyen herkesin yanındayız. Önümüzde ki yılın planlamasını yaparken Muş çiftçisine çok daha fazla destek olmak istedik. Burada ki bütçe rakamlarımızı da arttırdık. İnşallah ilerde çok daha farklı projelerde benzer işler yapacağız. Muş Ovası Türkiye'nin en verimli ovalarından bir tanesidir. Devletimizin bölgede sürdürdüğü yatırımların hayata geçmesiyle daha iyi bir Muş Ovası ile karşılaşacağız. Barajlarımız bitti. Sulama kanallarımızın ihalesi gerçekleşti. Muş çiftçisi ürettiği ürünler de artık sadece Türkiye'de değil Avrupa pazarında söz sahibi olacak. Çiftçi eğitimlerimizde hem ulusal hem de uluslararası proje destekleriyle bu farkındalığı çok daha yükseklere çıkartacağız. Daha çok tarım alanını tohumla buluşturacağız" dedi.

Tarımda verimliği ve kaliteyi artırmanım önemine değinen Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise, "Muş'ta özelliklede iklim şartları konusunda 6 ay boyunca kış mevsimi yaşıyoruz. Özelikle büyükbaş hayvanların beslenmesinde kaba yem çok önemlidir. Muş 357 bin hektar mera alanına sahiptir. Bu meralarımız zayıf ve orta sınıftadır. Kaba yem konusunda da en başta yonca gelmektedir. Hayvancılıkta kalitenin artırılmasında ve kaba yem ihtiyacının karşılanmasında alternatif ürünlere ihtiyacı vardır. Bu konuda da Macar fiğ bölgemiz ve ilimiz için önemlidir. Macar fiğ hem kuraklığa hem de soğuk havaya dayanıklı bir yem bitkisidir. Bunun yanında da protein miktarının yüksek olmasından dolayı kaba yem ihtiyacında önemli yer tutmaktadır. Şu anda 2 bin 800 kilogram Macar fiğ ve 2 bin 400 kilogram da tritikale tohumu 20 çiftçimize dağıtıldı" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Çakır ve il protokolü, çiftçilere buğday dağıttı. Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, kurum amirleri ve çiftçiler katıldı.

Muş\'ta çiftçilere sertifikalı tohum dağıtıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş'ta çiftçilere sertifikalı tohum dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement