Mysia Uluslararası Havacılık Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Mysia Uluslararası Havacılık Festivali Başladı

Mysia Uluslararası Havacılık Festivali Başladı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen MYSİA Uluslararası Havacılık Festivali, Ali İsmet Öztürk’ün muhteşem gösterisi ile başladı.

05.09.2015 18:43

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen MYSİA Uluslararası Havacılık Festivali, Ali İsmet Öztürk'ün muhteşem gösterisi ile başladı. Akçay sahilindeki gösterileri binlerce insan izledi.

Son günlerde yaşanan terör olaylarında şehit olan polis ve askerler için saygı duruşu ile başlayan festivalin açılış konuşmasını yapan Körfez Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Fahrettin Tanınmış. "Elimizden geldiğince, derneğimizin düzenlemiş olduğu bu havacılık festivaliyle bölgemizde havacılığı sevdirmeyi maksat edindik. Bu gayemize yavaş yavaş ulaşmaya başladığımızı düşünüyorum. Çünkü 4 yıldan bu yana bölgemizde havacılık faaliyetleri konuşulmaya başlandı. Körfez Sportif Havacılık Kulübü Derneği'ni kurmuş olmamız, Kocaseyit Havalimanı'nın fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve uluslararası uçuşlara açılması, FG Uçuş okulunun Kocaseyit Havalimanı'nda açılmış olması körfez bölgesinde havacılık alanında önemli gelişmeleri sağlayan unsur. Bizler istiyoruz ki Edremit körfez bölgesinden pilotlar yetişsin, gerek sivil havacılıkta gerekse Türk Silahlı Kuvvetlerinin uçaklarında genç Türk pilotları uçsun. Dernek olarak önümüzdeki yıllarda faaliyete geçireceğimiz projelerimizde şu an da hazır durumda" dedi.

Daha sonra Türkiye'nin ilk akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk gösterisini sundu. Gösteriyi binlerce izledi. Ali İsmet Öztürk, özel yapım uçağı Mor Menekşe ile yaklaşık 15 dakika boyunca izleyenlerin gözlerini gök yüzüne kilitledi. Daha sonra uçuş okullarının uçakları gösteri yaptı.

Festivale Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve çok sayıda davetli katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mysia Uluslararası Havacılık Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement