Nasrettin Hoca’dan Türkçe Olimpiyatları’na Sevgi Mayası - Son Dakika
Güncel

Nasrettin Hoca’dan Türkçe Olimpiyatları’na Sevgi Mayası

Nasrettin Hoca’dan Türkçe Olimpiyatları’na Sevgi Mayası

Nt Mağazaları Mersin Şubesi'nin Nasrettin Hoca İle Masal Saati'ne Gürcistanlı Öğrenciler Konuk Olarak Katıldı.

03.06.2010 13:46

Asya'dan, Afrika'dan Avrupa'dan ve deniz aşırı ülkelerden yurdumuza gelen dilleri, renkleri, kültürleri farklı öğrenciler Türkçe Olimpiyatları kapsamında geldikleri Türkiye'de öğrendikleri dilin zenginliğini yerinde görerek daha iyi kavrıyorlar. 5 Haziran 2010'da Ankara'da gerçekleştirilecek ödül töreni öncesi öğrenciler Türkiye'nin dört bir yanında kendisine destek olan Türk halkıyla buluşuyor ve dostluklar kuruyor. Türkçe şarkılar, şiirler seslendiren tiyatro oyunları sahneleyen öğrenciler, Türk mutfağını ve yöresel halk kahramanlarını da tanıma imkanı buluyorlar.

Yarışma için Türkiye'ye gelen öğrencilerin ziyaret ettiği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül "Türkçe, dünyanın en çok konuşulan, en güzel dillerinden biri. Siz de herhalde bunun farkındasınız. Ne söylediğinizi hissediyorsunuz, ona göre hareketler yapıyorsunuz, en güzel şekilde özümseyerek, anlayarak Türkçeyi konuşuyor, şarkılar söylüyorsunuz." sözleriyle yarışmanın önemine dikkat çekti.

Öğrenciler Türkiye'de yöresel kültür kahramanlarını da tanıma fırsatı buluyorlar.

Fıkraları ve masalları ile Türk dilinin zenginleşmesi ve hayal ufkunun gelişmesine katkı sağlayan Anadolu'nun önemli karakterlerinden Nasrettin Hoca da hazır cevap, zeka ve pratik çözümleriyle öne çıkıyor.

NT Mağazaları Mersin Şubesi tarafından her hafta düzenlenen Nasrettin Hoca İle Masal Saati'nin bu hafta sürpriz konukları vardı. Gürcistanlı öğrencilerin ziyaret ettiği NT Mağazası'nda Nasrettin Hoca'dan masal dinleyen öğrenciler programa katılan Mersinli çocuklarla birlikte hoş vakit geçirdiler. Masal programı sonrası mağazada şarkılar söyleyen Gürcistanlı grup Mersinlilere Türkçe Olimpiyatları'nın heyecanını yaşattılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nasrettin Hoca’dan Türkçe Olimpiyatları’na Sevgi Mayası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement