Nusaybin'de Tarla Nedeniyle Köylüler ile Jandarme Arasında Arbede Çıktı - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Tarla Nedeniyle Köylüler ile Jandarme Arasında Arbede Çıktı

Nusaybin\'de Tarla Nedeniyle Köylüler ile Jandarme Arasında Arbede Çıktı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Seyar ile Çilesiz Köyü arasında husumetli 700 dönümlük tarla yüzünden, köylüler ile jandarma ekipleri arasında arbede yaşandı.

10.03.2015 18:50  Güncelleme: 09:48

Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Seyar ile Çilesiz Köyü arasında husumetli 700 dönümlük tarla yüzünden, köylüler ile jandarma ekipleri arasında arbede yaşandı. Tarlayı sürmeye çalışan Seyar köylülerine jandarma ekipleri müdahale ederken, köylüler taşlarla yolları kapattı.

Nusaybin İlçesi'ne bağlı ve Müslümanlar'ın yaşadığı Seyar ile Ezidiler'in yaşadığı Çilesiz Köyleri arasında husumetli olan 700 dönümlük tarla yüzünden bugün Seyar köylüleri ile jandarma ekipleri arasında arbede çıktı. Tarlayı sürmeye giden Seyar köylüleri, Kaymakam Haluk Çakmak'ın talimatı üzerine tarlaya gelen jandarma ekipleri arasında olaylar yaşandı. Köylüler, tarlayı sürmelerine engel olan jandarma ekiplerine saldırarak yolları taşlarla kapatması üzerine, jandarma ve daha sonrasında polis ekiplerine ait TOMA araçlarıyla köylülere müdahalede bulunuldu. Gaz bombalarıyla dağıtılan köylüler öğlen saatlerinde ilçe merkezine gelerek, Hükümet Konağı önünde eylem yaptı.

Kaymakam Haluk Çakmak'ı istifaya çağıran köylüler adına konuşan avukat Arife Acar, Ezidilerin yaşadığı Çilesiz köylüleri arasında 700 dönümlük tarlanın dava konusu olduğunu belirterek, "Mardin tapu kadastroda husumetli tarlamız için davamız sürüyor. Kaymakam bey 4 aydır işlem biter diye bize bekletti. Ancak günlük süresini geçmesine rağmen mülki amiri 'benim' deyip tarlayı sürmeye çalışıyor. Bunu da nasıl sürüyor? Karşı tarafın traktörlerini ve sürücülerini alarak baskına gider gibi, ekili tarlayı bir daha bozuyor. Bunu da sözde husumet büyümesin diye yapıyor da, iki köyü karşı karşıya getirerek, nerdeyse birbirilerini öldürüyorlardı" dedi.

Seyar Köyü'nde yaşayan Mehmet Salih Can ise, tarlanın kendi köylerine ait kroki içerisinde olduğunu iddia ederek, "Gidip gizlice tapu yapmışlar. Yetkililerin tümüne söyledik, gelin 300 yılık Çilesiz Köyü Ezidileriyle komşuyuz. Birbirimizin bayramında gidip-geliyoruz. Biz onlara kendimizden iyi bakıyoruz. Biz onlara güç kullanmıyoruz. Biz onları çağırdık, gelin bu tarlayı aramızda bölüşelim dedik, kabul etmediler. Ne kadar uğraştık bir türlü onları razı edemedik. Kaymakam ve binbaşı da şahittir. Diyorlarki 'Siz kimsiniz? Bizimle mücadele ediyorsunuz. Avrupa'ya, meclise adam gönderiyorlar. Biz ise kaymakama ve karakola gidiyoruz. Kimse bizi içeri almıyor. Haksız oldukları halde, her yerde şikayete bulunuyorlar" diye konuştu.

Köylüler arasında oluşturulan bir komisyonun, Kaymakam Haluk Çakmak ile yaptığı konuşmadan sonra köylüler, olaysız bir şekilde dağıldı.

Nusaybin Kaymakamı Haluk Çakmak, herhangi bir olay çıkmaması adına, dava çözülünceye kadar tarlaya el koyduklarını, iki köyün de dava sonuçlanmadan tarlayı süremeyeceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Tarla Nedeniyle Köylüler ile Jandarme Arasında Arbede Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement