Obezite ile Mücadeleye Müftülükten Destek - Son Dakika
Güncel

Obezite ile Mücadeleye Müftülükten Destek

Obezite ile Mücadeleye Müftülükten Destek

Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı hakkında, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Dr.

22.06.2013 12:45

Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı hakkında, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Semra İper, İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu ve ilçe müftülerine bilgiler verdi.

Urla Müftüğü'nde düzenlenen rutin müftüler toplantısına katılan Dr. Semra İper, müftülere obezite ile mücadele konusunda İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün çalışmalarını anlatarak, kurumlar arası işbirliğinin önemine vurgu yaptı. İper, Türkiye Sağlıklı Beslenme Araştırması'na göre Türkiye'deki 6-11 yaş arası kız çocuklarının yüzde 68.2'sinin, erkek çocukların da yüzde 9.3'ünün düzenli egzersiz yapmadığına dikkat çekti. İper, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında erken dönemde çocuklarımıza sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak ana hedefimiz olmalıdır. Obezite ile mücadele konusunda kurumlar arası işbirliğiyle, bilinç düzeyinde farkındalık yaratabiliriz. Müftülerimizin desteğiyle ilçelerde Toplum Sağlığı Merkezi eğitim personeli tarafından yaz döneminde eğitime başlayan Kur'an kurslarında, öğrencilere sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konulu verilecek eğitimlerle obezite ile mücadelede geniş kitlelere ulaşmak hedeflenmektedir" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Obezite ile Mücadeleye Müftülükten Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement