"Ofsaytı Kaldıracaklarmış" - Son Dakika
Güncel

"Ofsaytı Kaldıracaklarmış"

"Ofsaytı Kaldıracaklarmış"

Erdoğan'dan CHP'nin Seçim Vaatlerine Sert Tepki!

24.03.2011 15:31

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin seçim vaatlerini sert bir dille eleştirdi. Muhalefetin Türkiye'nin gerçekleriyle örtüşmeyen vaatler ardı ardına sıraladığını söyleyen Erdoğan, "Siyasi tarihleri boyunca, asker üzerinden, ordu üzerinden siyaset yapanlar, müdahalelere alkış tutanlar, orduyu göreve çağıranlar, müdahale sonrasında nöbetçi hükümet olanlar, demokrasinin gelişmesi ve vesayetin ortadan kalkmasıyla umutlarını yitirmişler; ama bu sefer de askerlik süresi üzerinden, yani yine ordu üzerinden siyaset yürütme yoluna tevessül etmişlerdir.

Böyle ciddi bir meselenin, seçime çok az bir süre kala, gençlerin umutlarını istismar edecek şekilde kamuoyunun gündemine taşınması, asıl niyetin popülizm olduğunu zaten ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen ''2023 Türkiye İhracat Stratejisinin Uygulamaya Aktarılması ve Performans Yönetimi Projesi''nin tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, 2023'e ilişkin şu ana kadar açıkladıkları tüm hedeflerin, üzerinde detaylı şekilde çalışılan, her türlü hesaplaması yapılan tamamen gerçekçi hedefler olduğunu söyledi. Yapamayacakları, gerçekleşmesi mümkün olmayan, akılcı olmayan hiç bir hedefin, 2023 projesi için telaffuz edilmediğini ifade eden Erdoğan, millet ile doğrudan, şeffaf ve karşılıklı güven esasına dayalı bir iletişim kurma konusunda hassasiyetleri olduğunu söyledi.

SİYASET EN GÜVENİLİR KURUM

Siyasetlerinde popülizme yer vermediklerini, umut tacirliği, hayal tacirliği yapmadıklarını söyleyen Erdoğan, ''Hiç bir zaman tutamayacağımız sözler vermedik. Verdiğimiz sözlerin de her zaman arkasında olduk'' dedi. Erdoğan, siyasetteki bu tavırlarının, siyaset kurumu ile vatandaş arasındaki güvenin de yeniden tesis edilmesini sağladığını, anketlerde en az güvenilir kurum olarak çıkan siyaset kurumunun, kendi dönemlerinde adeta itibarını yeniden kazandığını iddia etti.

OFSAYTI KALDIRICAKLARMIŞ

Türkiye'de siyasetin bir dönem sadece popülizm ve boş vaatlerle yapıldığına dikkat çeken Erdoğan, seçim öncesinde siyasi partilerin, milletin ihtiyaçlarını kampanyalarına abartılı biçimde yansıttığını ancak vaatlerin tutulmadığını belirterek, ''Bir ara, vaatler o kadar uçuk noktalara ulaştı ki, 'boğaz köprüsüne otobüs durağı', 'ofsaytın kaldırılması', 'her eve gazoz şebekesi kurulması' benzeri seçim vaatleri siyasi tarihimizde yerini almıştır'' dedi.

Erdoğan, bu alışkanlığın bir devamı olarak, bugünlerde muhalefetin benzer vaatleri dile getirdiğini söyledi.

ORDU ÜZERİNDEN SİYASET

Seçime üç aydan kısa bir süre kala, muhalefetin son derece uçuk, gerçekleşmesi mümkün olmayan, Türkiye'nin gerçekleriyle örtüşmeyen vaatler ardı ardına sıraladığını söyleyen Erdoğan, "Siyasi tarihleri boyunca, asker üzerinden, ordu üzerinden siyaset yapanlar, müdahalelere alkış tutanlar, orduyu göreve çağıranlar, müdahale sonrasında nöbetçi hükümet olanlar, demokrasinin gelişmesi ve vesayetin ortadan kalkmasıyla umutlarını yitirmişler; ama bu sefer de askerlik süresi üzerinden, yani yine ordu üzerinden siyaset yürütme yoluna tevessül etmişlerdir.

Böyle ciddi bir meselenin, seçime çok az bir süre kala, gençlerin umutlarını istismar edecek şekilde kamuoyunun gündemine taşınması, asıl niyetin popülizm olduğunu zaten ortaya koymaktadır" diye konuştu.

MİLLETİ KÜÇÜMSÜYORLAR

Türkiye'de birilerinin maalesef milleti her fırsatta küçümsediğini, ''bidon kafalı'', ''göbeğini kaşıyan adam'', ''yüzde 60'ı aptal'' diyerek, milletin tercihini, takdirini aşağıladığını söyleyen Erdoğan, seçime kısa süre kala, gerçekleşmeyecek vaadlerin ardarda sıralanmasının da millete yönelik bu nazarın bir yansıması olduğunu belirtti. ''Muhalefet partileri, milleti anlamaz yerine, gayri mümeyyiz yerine koyarak, uçuk vaadlerinin prim toplayacağı zannına kapılmaktadır. Milletimiz, bu vaadlerin hesapsız, kitapsız olduğunu, gerçekleşme şansının olmadığını çok iyi biliyor" diyen Erdoğan, geçmişte yaşanan tecrübelerle, bol keseden dağıtanlara da tevessül edilmeyeceğini söyledi.

KÖMÜR DAĞITIMI

Muhalefetin Biz 'mevcut hükümet neyi dağıtıyorsa zaten onu vereceğiz' sözlerini de eleştiren Erdoğan, "Bizim dağıttıklarımızla onların verdiklerinin mukayesesi kabil değil. Bakın, biz bu alanda çok enteresan işler yaptık. Şimdi valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız vasıtasıyla fakir fukaraya kömür dağıttık değil mi? Biz bu kömürü dağıtırken özellikle bizim kömür ocaklarımız durmuştu. Kömür madenlerinin olduğu bölgelerde kamyon şoförlerimiz tamamen çalışamaz hale gelmişti. Manisa'da tüm kamyon şoförleri ağlıyordu.

Şırnak, Cizre adeta kamyon mezarlığı haline dönmüştü. Şırnak kömür ocakları çalışmıyordu. Biz bunu çalıştırmaya başlayınca hem kömür ocakları çalışmaya başladı hem de oradaki kamyonları devreye sokmak suretiyle bütün o bölgelerde artık kamyon şoförü ekmek sahibi olmaya başladı. Bir de tabii ki çok çok ucuz maliyetle biz fakir fukaraya o kömürü ulaştırdık. Mevcut imkanlarımıza değer kazandırdık. Ama şu anda muhalefet bu işin nasıl yapıldığının farkında bile değil" dedi.

KAYSERİYE DENİZ GÖTÜRECEKLER

Erdoğan, "Bir taraftan da biz oradaki bütün o kamyon şoförlerinin, onların evine, iş meydana getirmek suretiyle aş götürmesini sağladık. Pirincinden tutun makarnasına, yağına, şekerine varıncaya kadar bunları çok yüklü miktarda satın alan Sosyal Dayanışma Yardımlaşma, çok çok ucuza satın almış. Şimdi 'Bunları vermeyeceğiz, biz parayı vereceğiz' diyor.

Yahu sen bunun maliyetini yüzde 100 artırıyorsun kardeşim. Sen bunun da farkında değilsin. Senin o vereceğin para, satın alma gücü itibariyle yarı yarıya düşer. Senin şu anda 'Şu kadar vereceğim' dediğin rakamları... 24, bir diğer hesapla 36 milyar gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Bütçede bunun yeri nasıl?, Hesabını yaptın mı? Ama böyle bir hesap olmadığı için de Kayseri'ye deniz getirme vaadinde bulunanlar gibi bunlar da şimdi bu vaadleri yapıyor'' diye konuştu.

SEÇİM BEYANNAMESİ

Başbakan Erdoğan, 2023 hedeflerinin popülizmden, hayalcilikten tamamen uzak, ayakları yere basan hedefler olduğunu kaydederek, hedeflerin, 3-4 aylık, 4-8 yıllık değil 4+4+4, toplamda 12 yıllık bir hedef olarak belirlediklerini, bu konudaki samimiyet ve kararlılıklarının da göstergesi olarak bunu açıkladıklarını belirtti. Şu ana kadar 2023'e yönelik milli gelir, ihracat, eğitim, ulaştırma, enerji, işsizlik gibi bazı temel göstergeleri paylaştıklarını belirten Erdoğan, ''Şu anda seçim beyannamemiz, 2023 hedeflerini esas alan bir içerikle hazırlanıyor. Çalışmalarımız devam ediyor ve çok daha fazla hedefi, inşallah geniş katılımlı bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacağız ki bu büyük ihtimalle aday listesi açıklandıktan hemen sonra biz seçim beyannamemizi açıklayacağız, 2023...'' diye konuştu.

.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Ofsaytı Kaldıracaklarmış' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement