Öğrenciler Yarıyıl Tatilini Eğlenceli Kitaplarla Değerlendirecek - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Yarıyıl Tatilini Eğlenceli Kitaplarla Değerlendirecek

Öğrenciler Yarıyıl Tatilini Eğlenceli Kitaplarla Değerlendirecek

Zambak Yayınları, öğrencilerin tatil dönemini eğlenceli şekilde geçirmesi için bilmece, bulmaca, fıkra, hikaye, masal, şiir, zeka oyunları ve test kitapları hazırladı.

23.12.2013 11:05

Zambak Yayınları, yaklaşan yarıyıl öncesinde öğrencilere özel kitaplar hazırladı. Yayınevi öğrencilere tatili, telafi ve yeni döneme hazırlık imkanı olarak değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Zambak Yayınları'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; tatil dönemi kitapları öğrencilere, derslerde öğrendiklerini tatilde unutmamaları için eğlenceli etkinliklerle güzel vakit geçirme imkanı sunuyor. Hazırlanan kitaplarda, bilmeceler, bulmacalar, fıkralar, hikayeler, masallar, şiirler, zeka oyunları, testler ve eğlenceli etkinlikler, öğrencileri bekliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zambak Yayın Grubu İlkokul Yayın Yönetmeni Murat Olukpınar, öğrencilerin tatili verimli şekilde değerlendirmesinin önemli olduğunu bildirdi.

Okula gidilmeyecek olmasının, bütün dersleri bir kenara bırakıp tatil bitene kadar miskin miskin yatmak olmadığına işaret eden Olukpınar, "Tatilde olmak, televizyon ve bilgisayar bağımlısı olmak anlamına gelmemelidir" ifadelerine yer verdi.

Çocukların dinlenmek için kendilerine vakit ayırmaları gerektiğine dikkati çeken Olukpınar, "Ancak, çok geç vakitlere kadar oturup, sabahları da geç kalkarak, vücudun alışageldiği biyolojik yapısını bozmamaları gerekir. Bir plan dahilinde öğrendiklerini tekrar ederek, tatilde öğrenme kayıpları yaşamamalıdırlar" değerlendirmesinde bulundu.

Velilerin  birçoğunun, kendi çocuğunu bir başkasıyla kıyasladığını, bunun hata olduğunu kaydeden Olukpınar, özellikle karnesinde düşük not bulunan öğrenci velilerinin yaptığı bu davranışın, son derece yanlış olduğuna değindi.

Her çocuğun ayrı bir biyolojik gelişime ve zekaya sahip olduğunu, bu sebeple çocukların birbirleriyle kıyaslanmaması gerektiğini işaret eden Olukpınar, düşük not sebebiyle kıyaslama yapılarak aşırı tepki verilmesinin, çocukta geri dönüşü olmayan değişik rahatsızlıklara sebep olabileceği uyarısında bulundu.

Olukpınar, bir başarısızlık durumunda, bunun çocukla değerlendirilmesi ve iyi bir planlama yapılarak, ikinci döneme daha hazır başlamasına yardımcı olunması gerektiğini bildirdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrenciler Yarıyıl Tatilini Eğlenceli Kitaplarla Değerlendirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement