Öğrencilere Çanakkale Kumanyası Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Öğrencilere Çanakkale Kumanyası Dağıtıldı

Öğrencilere Çanakkale Kumanyası Dağıtıldı

Çukurova Üniversitesi'nde '18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle tüm yemekhanelerde menü olarak savaş döneminde askerlere verilen üzüm hoşafı, yağlı buğday çorbası ve ekmek kumanyası dağıtıldı.

19.03.2012 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi'nde '18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle tüm yemekhanelerde menü olarak savaş döneminde askerlere verilen üzüm hoşafı, yağlı buğday çorbası ve ekmek kumanyası dağıtıldı.

Yemekhanelerin önüne kurulan mermi ve kına standı ile öğrencilere savaş döneminin anısı yaşatılmaya çalışılırken, etkinliğe katılan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'da serçe parmağına kına yaktı.

Ücretsiz dağıtılan savaş döneminin kumanyalarını alan öğrenci ve öğretim görevlileri yemekleri yerken duygu dolu anlar yaşadı. Bazı öğrencilerin duygulanarak yemeklerini yiyemediği gözlendi.

Etkinliğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çukurova Üniversitesi Rektörü Akınoğlu, Çanakkale Savaşı'nda askerlerin yaşadığı zorlukları hissettirmek adına böyle bir program düzenlediklerini aktararak, "Çukurova Üniversitesi'nin bütün yemekhanelerinde Çanakkale Savaşı'ndaki askerlerin kumanyası veriliyor. Bu kumanyayı askerlerimizin az beslenme ile yaşadığı güçlükleri ortaya çıkartmak ve torunlarına bu ülkeyi bırakmak için ne kadar büyük fedakarlıklar yaptıklarını tekrar içimizde hissetmek

için dağıtıyoruz. Böylece Çanakkale Savaşı bir ulusun yeniden diriliş savaşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun başlangıcı diyebiliriz. Çanakkale Savaşı'nda şehitlerimizin gazilerimizin başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm komutanlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Fakat şehitlerimizi sadece törenlerle anmak yerine öğrencilerimize savaş dönemini hissettirmek adına, tekrar aynı ortamı yaşatmaya çaba göstermek adına böyle bir aktiviteyi yaptık. Ben bu şekilde yapılan törenlerin daha anlamlı

olduğunu düşünüyorum. O nedenle bütük öğrencilerimize ve personelimize hatta dışardan gelenlere bile ücretsiz üzüm hoşafı, yağlı buğday çorbası ve ekmeği yani yetersiz bir menüyü askerlerimizi anmak için bu dağıttık" dedi.

Balcalı Kampüsü'nun yanı sıra Adana'nın 9 farklı ilçesinde bulunan Meslek Yüksek Okullarında da öğrenim gören toplam 35 bin öğrenci ve yaklaşık 5 bin civarında akademisyen ile idari personele kumanya dağıtımı yapıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrencilere Çanakkale Kumanyası Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement