Oğullarının Organlarını Bağışlayan Yılmaz Ailesi'ne, 'Yılın Ailesi' Plaketi - Son Dakika
Güncel

Oğullarının Organlarını Bağışlayan Yılmaz Ailesi'ne, 'Yılın Ailesi' Plaketi

Oğullarının Organlarını Bağışlayan Yılmaz Ailesi\'ne, \'Yılın Ailesi\' Plaketi

Uşak'ta, beyin ölümü gerçekleşen oğulları 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın tüm organlarını bağışlayan Emine ve Mehmet Yılmaz çiftine, Uşak Kent Konseyi tarafından 'Yılın Ailesi, ayrıca Emine Yılmaz'a 'Yılın Annesi' plaketleri verildi.

21.05.2012 18:40

Uşak'ta, beyin ölümü gerçekleşen oğulları 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın tüm organlarını bağışlayan Emine ve Mehmet Yılmaz çiftine, Uşak Kent Konseyi tarafından 'Yılın Ailesi, ayrıca Emine Yılmaz'a 'Yılın Annesi' plaketleri verildi.

Uşak Organ Nakil Koordinatörü ve Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın ile Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri, Atatürk Mahallesi 4'üncü Duygu Sokak'taki Yılmaz çiftini evlerinde ziyaret ederek, aileye 'Yılın Ailesi' ve Emine Yılmaz'a da 'Yılın Annesi' plaketlerini verdi. Ziyarete, kardeşi Ahmet Kaya'nın tüm organlarını bağışlayan Fadime Çil de katıldı.

Uşak Organ Nakil Koordinatörü ve Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın, "Ben de bir babayım. Babalar da en az anneleri kadar evlatlarına düşkündür. Evlatlarının hayatlarına önem verir. Kent Konseyi olarak Yılmaz Ailesi'ni 'Yılın Ailesi' ve Emine Yılmaz'ı da 'Yılın Annesi' olarak seçtik. Geçtiğimiz Anneler Günü'nde de 'Yılın Annesi' seçtiğimiz kardeşi Ahmet Kaya'nın tüm organlarını bağışlayan Fadime Çil'e de çiçek verelim istedik. Ben Yılmaz Ailesi'ne sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"ORGAN BAĞIŞI SAYESİNDE AYAKTAYIZ"

Plaketi alan baba Mehmet Yılmaz, "Oğlumuzun beyin ölümü gerçekleştiğinde doktorlarımız bize organ bağışından bahsedemedi. Aile olarak doktorlarımızın bakışlarından, hal ve hareketlerinden organ bağışı istediklerini anladık. ve 'Organları mı istiyorsunuz?' dediğimizde 'Evet' de diyemeyince o anda doktorlar da biz de donduk kaldık. Sonra bir karar alarak organ bağışında bulunmak istediğimizi söyledik. Çocuğumuzun organlarını bağışladık. Bundan dolayı mutluyum, başkalarına da tavsiye ederim. Organ bağışında yerinde ve zamanında karar çok önemli. Vatandaşların özellikle anne ve babaların bu konuda doğru karar vermelerini istiyorum. Kararsız kalmasınlar. Biz şuanda dik ve yürekli bir şekilde ayakta durabiliyorsak organ bağışından dolayıdır. Mutluluk yaşıyoruz ama üzüntümüz de mutluluğumuz da büyük. Bu başka bir duygu. Bu olayı yaşamayan bilemez" diye konuştu.

Uşak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nesrin Okan da anne Emine Yılmaz'a 'Yılın Annesi' plaketini verdi. Emine Yılmaz, "Benim oğlum bir taneydi" dedi. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oğullarının Organlarını Bağışlayan Yılmaz Ailesi'ne, 'Yılın Ailesi' Plaketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement