Okan Gaytancıoğlu'ndan 500 Bin Hayvan İthali Kararına Tepki: "Başka Ülkelerin Çiftçilerine Destek Yaparak Madalya mı Umuyoruz" - Son Dakika
Güncel

Okan Gaytancıoğlu'ndan 500 Bin Hayvan İthali Kararına Tepki: "Başka Ülkelerin Çiftçilerine Destek Yaparak Madalya mı Umuyoruz"

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 500 bin kasaplık ve besilik hayvan ithalatına izin vermesine ilişkin, “Tarın Bakanlığı kararname yayınladı, 500 bin kasaplık ve besilik hayvan ithalatına izin çıktı. ‘40 bin baş besilik hayvan İskenderun Limanı’na gelecek’ demiştim. Yolda kararnamesi çıktı. Biz, başka ülkelerin çiftçilerine destek yaparak madalya mı umuyoruz? Çözüm ithalatla olmaz, üreticiyi desteklemek lazım” dedi.

22.03.2023 14:49  Güncelleme: 14:59

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 500 bin kasaplık ve besilik hayvan ithalatına izin vermesine ilişkin, "Tarın Bakanlığı kararname yayınladı, 500 bin kasaplık ve besilik hayvan ithalatına izin çıktı. '40 bin baş besilik hayvan İskenderun Limanı'na gelecek' demiştim. Yolda kararnamesi çıktı. Biz, başka ülkelerin çiftçilerine destek yaparak madalya mı umuyoruz? Çözüm ithalatla olmaz, üreticiyi desteklemek lazım" dedi.

Okan Gaytancıoğlu, bugün yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 500 bin kasaplık ve besilik hayvan ithalatına izin vermesine tepki gösterdi. Hayvanların getirileceği geminin görüntüsünü de paylaşan Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

"Bundan 15-20 gün önce demiştim ki 'Gemiler yola çıktı', evet, '40 bin baş hayvan İskenderun Limanı'na gelecek' demiştim. Yolda kararnamesi çıktı. Aynı zamanda AKP, yine yanlışı yine yanlışla çözmek istiyor. Dönemin Tarım Bakanı, Fransa'da Fransa tarımına yapmış olduğu katkılardan dolayı, yani hayvan ithalatı yaptığından dolayı madalya almıştı. Şimdi de ithalatı yapanlara Brezilya bir madalya verdi. Biz, başka ülkelerin çiftçilerine destek yaparak madalya mı umuyoruz?"

"ÇÖZÜM İTHALATLA OLMAZ, ÜRETİCİYİ DESTEKLEMEK LAZIM"

Okan Gaytancıoğlu, besicilerin borçlarının da giderek attığını ve bir kısmının köyden kente göçmek zorunda kaldığını belirterek, "Çiftçilerin bankalara, Tarım ve Kredi Kooperatifleri'ne borcu 250 milyar liraydı, şimdi 350 milyar lirayı aştı. Peki kıyma fiyatları düşecek mi? 150 liradan 300 liraya çıkacağını da söylemiştik. Çünkü süt inekleri kesiliyor. 'Süt inekleri bitince ne yapacaksınız' demiştik. Çözümü yine ithalatta buldular. Çözüm ithalatla olmaz, üreticiyi desteklemek lazım" dedi.

Gaytancıoğlu, şap hastalığı nedeniyle Türkiye'de bir şehirden bir şehre hayvan getirmenin yasak olduğuna da işaret ederek şöyle konuştu:

"Hayvan pazarları kapalı. Bir şehirden başka bir şehre hayvan taşımak yasak, şap hastalığının kontrolleri için. Ama başka ülkelerden getirmek serbest. Çok büyük bir tezat. Bir de Avrupa ülkelerinden getirilmiyor, Güney Amerika ülkelerinden getiriliyor. Gemiler önceden yüklenmişti. Kamuoyunun taktirine sunuyorum. İki ay sonra halk kendi çözümünü üretecek."

Okan Gaytancıoğlu\'ndan 500 Bin Hayvan İthali Kararına Tepki: "Başka Ülkelerin Çiftçilerine Destek Yaparak Madalya mı Umuyoruz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Okan Gaytancıoğlu'ndan 500 Bin Hayvan İthali Kararına Tepki: 'Başka Ülkelerin Çiftçilerine Destek Yaparak Madalya mı Umuyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ali Hiracal: Bizim memlekette çok kazanma hırsı hayvancılığı bitirdi devlet kendisi üreticiden hayvanı alacak et mağazalarında satacak başka yolu yok 0 0 Yanıtla

Advertisement