OKÜOsmaniye Birlikteliğinde Önemli Karar - Son Dakika
Güncel

OKÜOsmaniye Birlikteliğinde Önemli Karar

OKÜOsmaniye Birlikteliğinde Önemli Karar

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ne İlahiyat Fakültesi kazandırılması çalışmasında önemli bir adım atıldı.

01.08.2012 12:15

Osmaniye'deki kanaat önderlerinin ve ENSAR Vakfı'nın bir süredir girişimlerde bulunduğu Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ne İlahiyat Fakültesi kazandırılması çalışmasında önemli bir adım atıldı.

OKÜ SENATOSU'NDAN İLAHİYAT FAKÜLTESİ KARARI

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Senatosu, Osmaniye için önemli bir adım olarak görülen OKÜ İlahiyat Fakültesi kurulması konusundaki kararını aldı. Uzun süredir üzerinde önemle durulan İlahiyat Fakültesi kurulması konusundaki çalışmalar OKÜ Senato Kararı ile resmileşti.

OKÜ-OSMANİYE YİNE BİRLİKTE

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Senatosu'nun aldığı OKÜ'de İlahiyat Fakültesi kurulması kararı, Osmaniyelilerin ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Yönetimi'nin bir araya geldiği iftar programı sonrasında imzalanan protokol ile hayata geçirildi.

Enver Arpacı Sosyal Tesisleri'nde bir araya gelen Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan BÜYÜKALACA ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aykut GÜL ile AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat ÖNAL, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Belediye Başkanı Kadir KARA, Osmaniye İl Müftüsü Ramazan ÇORTUL, Hasanbeyli Belediye Başkanı Yusuf TOZLUKLU, ENSAR Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, OGİAD ve TÜMSİAD Yönetimi ve çok sayıda iş adamı huzurunda Rektör BÜYÜKALACA ve ENSAR Vakfı Osmaniye Şube Başkanı Esat ÇETİN arasında protokol imzalandı.

Osmaniye Milletvekillerimiz Suat ÖNAL ve Hasan Hüseyin TÜRKOĞLU'nun, İlahiyat Fakültesi kurulması yönündeki girişimlerde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirttikleri toplantıda, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir KARA da Üniversitemize sahip çıkma konusunda ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Toplantıda ayrıca OGİAD ve TÜMSİAD yönetimleri tarafından da Üniversitemizin kalkınması ve gelişmesi yönündeki desteklerin süreceği açıklaması yapıldı.

İmza töreninde konuşan ENSAR Vakfı Osmaniye Şube Başkanı Esat ÇETİN, Ramazan Ayı gibi güzel bir ayda İlahiyat Fakültesi'nin oluşmasına yönelik büyük bir adım attıklarını, bu adımın devamını getirmek için çalışmaların büyük bir hızla süreceğini söyledi.

Daha sonra bir konuşma gerçekleştiren Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan BÜYÜKALACA, Üniversite Senatosu olarak aldıkları kararın herkese büyük bir sorumluluk da getirdiğini hatırlattı. İlahiyat Fakültesi'nin biran önce yükselmesi için tüm Osmaniyelilere büyük görevler düştüğünü belirten BÜYÜKALACA, tüm hayırseverleri göreve çağırdığını söyledi.

Konuşmaların ardından Rektör BÜYÜKALACA ile Esat ÇETİN arasında protokol imzalandı.

Gece, toplu fotoğraf çekilmesi ile son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel OKÜOsmaniye Birlikteliğinde Önemli Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement