Ölülerin Üzerinden Aboneliğe Dava - Son Dakika
Güncel

Ölülerin Üzerinden Aboneliğe Dava

Ölülerin Üzerinden Aboneliğe Dava

İzmir'de ölmüş ya da aboneliğini iptal ettirmiş kişiler üzerinden kaçak yapılara para karşılığında elektrik bağlanmasını sağlayan, aralarında Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye taşeron olarak hizmet veren firmanın çalışanı N.Ç.'nin de bulunduğu 7'si...

03.02.2012 15:05

İzmir'de ölmüş ya da aboneliğini iptal ettirmiş kişiler üzerinden kaçak yapılara para karşılığında elektrik bağlanmasını sağlayan, aralarında Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye taşeron olarak hizmet veren firmanın çalışanı N.Ç.'nin de bulunduğu 7'si tutuklu toplam 182 sanık hakkında 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yöneticilik yapmak, bilişim sistemindeki verileri usulsüz olarak başka bir yere nakletmek ve bu bu suretle menfaat temin etmek' suçlarından, 3 ile 9'ar yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir'de ruhsatsız ve kaçak yapılara usulsüz elektrik bağlandığı, yüklü miktardaki elektrik faturalarının borçlarının bilgisayar sistemine girilerek silindiği ihbarı üzerine hareket geçen İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, bir yıllık takibin ardından geçen yıl kasım ayında operasyon düzenledi. Olayla ilgili olarak, aralarında Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye hizmet veren taşeron firmada çalışan ve kısa süre önce emekli olan N.Ç.'nin de bulunduğu sanıklar adliyeye sevk edildi. Sanıklardan, abone işlemleri bölümende çalıştığı belirtilen N.Ç., Bornova'da faaliyet gösteren bir elektrik firmasının sahibi A.T. ile E.Ç., H.Y., H.İ., H.T.K. ve Ü.Ö. tutuklandı.

169 KİŞİ KAÇAK ELEKTRİK BAĞLATTI

Savcı 7'si tutuklu, 169'u da kaçak ve ruhsatsız yapılarına elektrik bağlatan toplam 182 sanık hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, elektrik işleriyle uğraşan A.T.'nin, abone işlemleriyle ilgilenen N.Ç. ile arkadaşlık kurup, kurum içerisindeki arşiv odasında saklı tutulan, ölmüş kişilere ait eski abone numaralarını, adres bilgilerini değiştirip, bu abonelikleri ruhsatı olmayan binalara taşıdıkları belirtildi. Toplam 169 kişiden bu iş için 3 bin ile 5 bin TL arasında para aldıkları öne sürüldü. Elektrik bağlanması sonrasında aboneliğin ibrazı ile bu binalara su aboneliğinin de yapıldığı kaydedildi. Sanıklardan abone servisinde çalışan H.İ.'nin de bu konularda A.T.'ye yardım ettiği suçlamalar arasında yer aldı. A.T.'nin aldığı parayı bu H.İ. ile paylaştığı ve karşılığında arşiv kayıtlarından evrakları aldığı belirtildi. H.İ.'nin de bu aldığı parayı kurum içinde çalışan diğer şahıslarla paylaştığı ve bu şekilde örgütün menfat sağladığı iddia edildi. Savcı, sanıkların telefon konuşmalarının kayıtlarını da delil olarak sundu.

Kaçak ya da ruhsatsız yapılarına elektrik bağlatan ve 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etmek' suçlarından 3'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak olan 169 kişi, bu işlemleri yapan N.Ç., A.T. ve H.İ'nin de aralarında bulunduğu diğer sanıklardan şikayetçi olduklarını belirtti. 7'si tutuklu 182 sanığın önümüzdeki günlerde asliye ceza mahkemesinde yargıç önüne çıkacağı belirtildi.

H.T.K. (Hüseyin Taha Kuşçuoğlu) - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ölülerin Üzerinden Aboneliğe Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement