Organları 5 Kişiye Yaşam Verecek - Son Dakika
Güncel

Organları 5 Kişiye Yaşam Verecek

Organları 5 Kişiye Yaşam Verecek

Manisa'nın Salihli ilçesinde, hastanede beyin bölümü gerçekleşen 20 yaşındaki Selçuk Ahmet Vardarlı'nın bağışlanan organları, nakil bekleyen 5 kişiye yaşam verecek.

19.11.2014 12:14  Güncelleme: 12:28

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, otomobiliyle kaza yaparak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin bölümü gerçekleşen 20 yaşındaki Selçuk Ahmet Vardarlı'nın bağışlanan organları, nakil bekleyen 5 kişiye yaşam verecek. Vardarlı'nın kornealarının da bir kişiye nakledileceği bildirildi.

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde hırdavatçılık yapan ve Aralık ayında askere gitmeye hazırlanan Selçuk Ahmet Vardarlı, geçen 17 Kasım'da, kullandığı otomobilin direksiyon kontrolünü Taytan Mahallesi'nde yitirince ağaca çarptı. Ağır yaralanan Vardarlı, Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Özel Can Hastanesi'ne sevk edilen Vardarlı'nın dün saat 18.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti.

İzmir İl Organ Nakli Koordinasyon Kurulu'ndan gelen bir ekip, Vardarlı'nın ailesiyle görüşüp, organlarının bağışlanmasını sağladı. Vardarlı'nın kalp, karaciğer, ince bağırsak, böbrekleri ve korneaları ameliyatla alındı. Kalp, Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi, böbrekler İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, karaciğer ve kornealar Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, ince bağırsak İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki hastalara nakledilmek üzere gönderildi.

Kardeşinin organlarının bağışlanmasına onay veren 26 yaşındaki Refik Vardarlı, "Kardeşimin beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrenince İzmir'den Salihli'ye geldik. Diğer kardeşlerim ve anneminde görüşünü aldıktan sonra organ bağışına onay verdim. Artık kardeşim yok ve onu geri getiremeyiz. Ancak dileğimiz kardeşim organları başka bedenlerde hayat olsun. Ona ait organlar, başka insanlarda can bulacak" dedi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Organları 5 Kişiye Yaşam Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement