Abdullah Süzen'in Organları Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Abdullah Süzen'in Organları Umut Oldu

Abdullah Süzen\'in Organları Umut Oldu

Alanya Adliyesi'nde, beyin ölümü gerçekleşen Abdullah Süzen'in organları ailesinin onayı ile bağışlandı.

28.06.2013 15:14  Güncelleme: 15:40

Alanya Adliyesi'nde, beyin kanamasına bağlı kalp krizi sonucu beyin ölümü gerçekleşen 66 yaşındaki Abdullah Süzen'in organları ailesinin onayı ile bağışlandı.

Emekli olan Abdullah Süzen, bir iş için Alanya Adliyesi'ne gittiği sırada beyin kanaması geçirdi. Adliye binasına çağırılan ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Süzen'in beyin kanamasına bağlı olarak kalp krizi geçirdiğinin belirlenmesi üzerine yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Abdullah Süzen, bir süre sonra anjiyo yapılmak üzere Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada beyin ölümü gerçekleşen Abdullah Süzen'in organları ailesinin kararı ve onayı ile bağışlandı. Organ bağışı kararının alınmasının ardından Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Hemodiyaliz Hekimi Doktor Ercan Balcı ile Perfüzyonist Hüseyin Şan önderliğindeki ekip, 4 saat süren bir operasyon gerçekleştirdi. Başarılı geçen operasyonla alınan Abdullah Süzen'in, 1 böbreği ve korneaları Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesine, 1 böbreği Antalya Medical Park Hastanesi'ne, karaciğeri 112 Acil Servis helikopteri ile Malatya'da bulunan bir hastaneye gönderildi. Operasyon sonrası açıklamada bulunan Hemodiyaliz Hekimi Doktor Ercan Balcı, şöyle konuştu: "Hastamız bize intikal ettirildiğinde hayati fonksiyonları son derece düşüktü. Bu nedenle beyin ölümünün gerçekleşmesi halinde ailesine, organ bağışı düşünür müsünüz şeklinde bir yaklaşımda bulunduk ve ailede böyle bir durumda başka insanlara faydaları olacaksa memnuniyetle kabul edeceklerini söylediler. Bir süre sonra beyin ölümü gerçekleşen hastamızın, uzman ekibimizle birlikte böbrekleri, korneaları ve karaciğerini aldık. Astım hastası olan hastamızın akciğeri ve kalp krizi geçirmesi nedeniyle de kalbini alamadık. Başarılı bir operasyon oldu"

Organ bağışının önemine ve hayat kurtardığına dikkat çeken Balcı, aileyi bu hayati önem taşıyan karara olumlu yaklaşımlarından dolayı teşekkür etti. Organları başka hastalara can veren Abdullah Süzen'in cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınarak toprağa verilmek üzere Adıyaman'ın Kahta İlçesine gönderildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Abdullah Süzen'in Organları Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement