Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu KKTC'de - Son Dakika
Güncel

Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu KKTC'de

Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu KKTC\'de

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, askeri birliklerde denetlemeler yapmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği KKTC'de ilk ziyaretini KKTC Cumhurbaşkanlığı'na yaptı.

02.04.2012 15:38

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, askeri birliklerde denetlemeler yapmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği KKTC'de ilk ziyaretini KKTC Cumhurbaşkanlığı'na yaptı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, konuk komutanı kapıda karşıladı. Eroğlu, kabulde, Kıbrıs Türk halkına önemli hizmetleri bulunmuş Kıvrıkoğlu'nu, Kara Kuvvetleri Komutanı sıfatıyla ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs Türk halkı için önemine vurgu yapan Eroğlu, "Kıbrıs Türk'ü, TSK'ya yürekten bağlıdır. Çünkü bugünlere nasıl ve kimlerle geldiğini, iyi bilmektedir. 1974 Mutlu Barış harekatı ile kurulan coğrafya üzerinde, kurduğu devletinde huzur ve güven içinde yaşaması, Anavatan Türkiye ve TSK sayesinde devam etmektedir Şahsınızda, TSK'ya hem teşekkürlerimizi sunmak isteriz hem de KKTC topraklarında güven içinde yaşadığımızdan dolayı, başta Genelkurmay başkanı olmak üzere sizlere şükranlarımızı sunmak istiyorum" dedi.

KKTC'ye 4 yıl sonra resmi ziyarette bulunduğunu belirten Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da, KKTC'nin dimdik ayakta olduğunu görmekten çok mutlu olduğunu arnlatırken, "Kıbrıs Türk'ü her şeyin en iyisine en güzeline layıktır. Bunun bilinci içindeyiz" diye konuştu. Kıbrıs Türk Halkı'nın ordusuna bağlı olduğunu, ona güvendiğini ifade eden Orgeneral Kıvrıkoğlu, " Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri, adaya, barışı getirmiştir. Sadece Türkler'e değil, Rumlar'a da getirmiştir. 38 senedir barışı korumaktadır. Adada huzur ve güven içinde olmasına büyük katkıları vardır" diye de konuştu. Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, "Anavatandan baktığımızda, Barış Kuvvetlerinin, buradaki mevcudiyetinden gurur duyuyoruz. Kıbrıs Türkü'nün teşekkürlerine mazhar olmak bizi mutlu etmektedir. Başta siz olmak üzere, arkadaşlarımızı burada görmekten mutluyum. Halka sevgi saygı sunuyorum, buradaki gelişmeleri görmekten, mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum" dedi:

Daha sonra KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, KKTC'de bulunan Türkiye Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nu kabul etti. Meclis Şeref Salonu'nda gerçekleşen kabulde, Meclis Başkanı Bozer Orgeneral Kıvrıkoğlu'na KKTC anısı olarak Lefkara işi tablo hediye ederek, "Baktıkça bizi hatırlayın" dedi. Orgeneral Kıvrıkoğlu, "Kıbrıs'ı hiçbir zaman unutmuyoruz. Hep aklımızda" diye teşekkür ederek tabloyu aldı. Orgeneral Kıvrıkoğlu da, Bozer'e Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın plaketini takdim etti.

Orgeneral Kıvrıkoğlu son olarakda KKTC Başbakanı İlksen Küçük'e yaptığı ziyarette, KTBK birliklerini ziyaret için adaya geldiğini, bir süre önce görev yaptığı KKTC'den hiç kopmadığını ve beraberliklerinin devam ettiğini vurguladı. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri'nin adaya ve bölgeye barış ve güven getirdiğine vurgu yapan Orgeneral Kıvrıkoğlu, "Kıbrıs Türk halkının refahı, mutluluğu ve saadeti bizim saadetimizdir Kıbrıs Türk halkının güvenliğini her zaman sağlayacağız ve her zaman yanında olacağız" dedi.

BAŞBAKAN KÜÇÜK: ARAMIZDAN HİÇ KOPMADINIZ

KKTC Başbakanı İrsen Küçük de, Orgeneral Kıvrıkoğlu ile bağlantılarının hiç kesilmediğini ve sürekli görüştüklerini, Kıvrıkoğlu'nun her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu belirtti. Kıvrıkoğlu'nun Kıbrıs Türk halkına büyük sevgisi olduğunu belirten Küçük, Kıvrıkoğlu'nun her zaman milli davaya da sahip çıktığını söyledi. Konuşmaların ardından plaket sunuldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu KKTC'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement