Orta Öğretime Geçişte Yeni Model Arayışı Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Orta Öğretime Geçişte Yeni Model Arayışı Toplantısı

Orta Öğretime Geçişte Yeni Model Arayışı Toplantısı

Milli Eğitim Bakanlığı, SBS'nin kaldırılmasından sonra, orta öğretime geçişte yeni bir model geliştirme çalışmalarına devam ediyor.

21.08.2013 12:26  Güncelleme: 17:50

Adana Seyhan Oteli'nde Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş' adlı toplantı 15.08.2013 Perşembe günü saat 10.00'da yapıldı. Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Danışmanlarından Proje Koordinatörü Ahmet Kızılkaya, Moderatör Prof.Dr. Ramazan Yelken, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, milli eğitim bakanlığı yöneticileri, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. M. Oğuz Kutlu, ilimizde görev yapan okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığından Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik yaptığı konuşmada; "Adana'nın sıcak insanları, 16 ilde yapılacak olan SBS yerine gelecek sistemin olumlu ve olumsuz yanlarının tartışılacağı bu programa hepiniz hoş geldiniz. Bu toplantılardan çıkan değerli fikirleri tartışarak, ardından merkezde istişare toplantıları yaparak son halini vereceğiz. Çocuklarımızı iki teste mahkum etmek istemiyoruz. Sadece test çözen, kendini ifade etmekten yoksun öğrenciler istemediğimizden bu programları düzenledik. Zira tüm paydaşların görüşleri doğrultusunda, modele son şekli verilecektir . Adana Çukurova'nın başkentidir. Bu yüzden Adana ya ve Adana'dan gelen geri bildirimlere çok önem veriyoruz. Tüm katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Milli Eğitim Bakanı Danışmanlarından Proje Koordinatörü Ahmet Kızılkaya yaptığı konuşmada; "Toplantımızın amacı oluşturulmuş modeli sizlerle paylaşmak değil, sizlerle beraber bir model oluşturmaktır. 16 ilde bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Buradan çıkacak sonuçlar ve elde edilecek verilerle yeni modeli oluşturacağız. Bu toplantıların ışığında, öğrencilerin lise öncesi akademik başarısı öne çıkaracaktır. Oluşturulacak yeni sistemde öğrencilerin 6 temel dersten her dönem 1 ortak sınava girmesi öngörülmektedir." şeklinde konuştu.

MEB tarafından hazırlanan yeni SBS modelinin, 16 ilde yapılacak toplantıların ardından son şeklini alacağını, yeni modelin olumlu yönlerinin övülmesinden ziyade, olumsuz yönlerinin gündeme getirilmesini, eleştirilmesini istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet yaptığı konuşmada; "Adanamız 01 numarasıyla Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden birisidir. Adana her kültürü içinde barındıran ve birlikte yaşamayı, birbirine saygı duymayı başarmış önemli bir mozayiğe sahip şehirdir. Bu bağlamda Adana perspektifinden Türkiye planlaması bile yapılabilir. Bu programın Adana'da düzenlenmesi bizim için onur vericidir. Ev sahibi olarak elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Çalışmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. " dedi.

Konuşmaların ardından oluşturulacak yeni modelle ilgili foruma geçildi. Katılımcılar yeni modelin olumlu ve olumsuz yönleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunarak bunları tartıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Orta Öğretime Geçişte Yeni Model Arayışı Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement