'Oruç İlahî Terbiye Metodudur' - Son Dakika
Güncel

'Oruç İlahî Terbiye Metodudur'

\'Oruç İlahî Terbiye Metodudur\'

Şiir Derneği Başkanı Gazeteci Yazar Nevzat Bayhan, Arnavutköy Belediyesinin "Sokak Sokak Ramazan" sloganıyla başlattığı mahalle iftarlarına konuk oldu.

25.07.2013 15:54  Güncelleme: 15:56

Binlerce Arnavutköy sakininin katılımıyla gerçekleşen iftar sonrasında geleneksel "Ramazan tadında Çay Sohbetleri"nde bir konuşma yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen programda Bayhan, insanın evrensel hakları olan kul hakkını işledi. Ramazan ayının manevi atmosferinde ve orucun bereketiyle insanların birbirlerine karşı daha hassas olduklarına vurgu yaptı.

İnsan olma ve insan ortak paydasında kültürel zenginliğe dikkat çeken Bayhan, oruçlunun bütün insanlığın mutluluğu için gayret göstermesi ve dua etmesi gerektiğini belirtti. Onbir ayda oluşan gerilimin bu ayda düşürülmesi ferdin sakinleşmesi gereği üzerinde duran Bayhan, orucun, ilahî terbiye metodu olarak insanları iyiliğe davet ettiğini, oruçla elde edilen kazanımların ise yılın diğer ayında da etkili olduğunu söyledi. Bayhan, hergün farklı sokaklarda iftar yapılmasının toplumsal kaynaşma fırsatı oluşturduğunu, yıllarca birbirinden haberi olmayarak aynı apartmanda alt üst dairelerde oturan insanların bu tür etkinliklerle diyalog kurma ortamının oluştuğunu söyledi. "Bu vesile ile Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı başta olmak üzere, gayretlerinden dolayı Kültür Müdürü Nedim Taktak'a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum."dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Oruç İlahî Terbiye Metodudur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement