Ösym: Şırnak ve Hakkari İçin Ösys Başvuru Süresi Uzatılmayacak - Son Dakika
Güncel

Ösym: Şırnak ve Hakkari İçin Ösys Başvuru Süresi Uzatılmayacak

Ösym: Şırnak ve Hakkari İçin Ösys Başvuru Süresi Uzatılmayacak

ÖSYM, 2013-ÖSYS başvuruları sırasında özellikle Şırnak ve Hakkari'de yoğun olarak devam eden kar nedeniyle bazı köylere ulaşımın olmadığını hatırlatarak, "Her iki il için de ek süre verilmesi veya başvuru süresinin uzatılması söz konusu"...

24.01.2013 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖSYM, 2013-ÖSYS başvuruları sırasında özellikle Şırnak ve Hakkari'de yoğun olarak devam eden kar nedeniyle bazı köylere ulaşımın olmadığını hatırlatarak, "Her iki il için de ek süre verilmesi veya başvuru süresinin uzatılması söz konusu değildir" açıklamasında bulundu ÖSYM, 2013-ÖSYS başvuruları sırasında özellikle Şırnak ve Hakkari'de yoğun olarak devam eden kar nedeniyle bazı köylere ulaşımın olmadığını hatırlatarak, "Her iki il için de ek süre verilmesi veya başvuru süresinin uzatılması söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.

ÖSYM'nin bugün bir gazetede yayımlanan "Mahsur Kaldık Kurtar Ali Hoca" başlıklı haber üzerine yaptığı açıklamada, "2013-ÖSYS başvuruları sırasında özellikle Şırnak ve Hakkari illerimizde yoğun olarak devam eden kar nedeniyle bazı köylere ulaşımın olmadığı bilgisi Merkezimize başvurular devam ederken ulaşmıştır. Her iki ilimizin İl Milli Eğitim Müdürleri ile Merkezimiz irtibata geçmiş ve ulaşımın olmadığı merkezlerde öğrenim gören öğrencilerin bilgileri 14 Ocak tarihinde edinilmiştir" denildi.

Her iki il için de ek süre verilmesinin veya başvuru süresinin uzatılmasının söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"İl Milli Eğitim Müdürleri tarafından kurumumuza bilgileri ulaştırılan bu adayların kayıtları sisteme işlenmiş; fotoğraf ve diğer bilgilerini Merkezimize göndermeleri, ulaşım olanaklı hale geldikten sonrasına ertelenmiştir. 2013-ÖSYS'ye başvurular 2 Ocak tarihinde başlamış ve 15 Ocak tarihinde sonlandırılmıştır. Başvuruların zamanında yapılmasına yönelik olarak birçok kez ÖSYM web sayfasından ve diğer iletişim araçlarından sürenin uzatılmayacağına yönelik uyarılarda bulunulmuştur. Bu kapsamda 2013 ÖSYS'ye 1 milyon 923 bin 33 aday başvurusunu tamamlamıştır. Merkezimizce 24 Mart günü yapılacak olan 2013-YGS'ye ilişkin hazırlıklar başlatılmış ve belirli bir işlem-zaman çizelgesi kapsamında yürütülmektedir. Sürecin aksamadan ve güven içinde yürütülebilmesi için hiçbir adaya ya da bir grup adaya 2013-ÖSYS başvurularında süre uzatımı söz konusu değildir." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ösym: Şırnak ve Hakkari İçin Ösys Başvuru Süresi Uzatılmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement