Türkiye'nin EGEDES'i Özbek heyete tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin EGEDES'i Özbek heyete tanıtıldı

- Türkiye'nin EGEDES'i Özbek heyete tanıtıldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Özbekistan'dan gelen heyete, Türkiye'de aktif olarak kullanılan Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi ve Egzoz Emisyon Sistemleri uygulamalı olarak tanıtıldı.

14.12.2022 13:13  Güncelleme: 14:57

- Türkiye'nin EGEDES'i Özbek heyete tanıtıldı

ANKARA - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Özbekistan'dan gelen heyete, Türkiye'de aktif olarak kullanılan Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi ve Egzoz Emisyon Sistemleri uygulamalı olarak tanıtıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, egzoz muayenesi yaptırmayan araçların trafik akışını aksatmadan, otomatik tespit edilebilmesi için geliştirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi Özbekistan'dan gelen heyete tanıtıldı. Egzoz muayenesini yaptırmayan araçların trafikte otomatik olarak tespit edilebildiği sistemi, Özbek yetkililer, kendi ülkelerinde uygulamaya sokmak için incelemelerde bulunuldu. TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu'nda yapılan tanıtıma Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Gürsel Erul, Özbekistan İçişleri bakanlığı Kamu güvenliği başkanlığı Trafik güvenliği genel müdürü yardımcısı Jamshid Karimov beraberindeki heyet katıldı.

Burada konuşan Erul, egzoz emisyonu denetiminin Türkiye'de nasıl yapıldığını ve Özbekistan'da da bu uygulamaların nasıl yapılabileceği yönünde tecrübelerini Özbek yetkililerle paylaştıklarını belirterek, "Bizim egzoz denetim sistemimiz EGEDES'i kendilerine tanıttık. Kendileri bu sistemi çok beğendiklerini beyan ettiler. Mümkün olursa eğer bu sistemi Özbekistan'da da kurulması adına Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği olarak da teknik desteği kendilerine verebileceğimizi kendilerine belirttik. Ülkelerine döndüklerinde bu konuyu değerlendirecekler ve buna göre bir yol haritası belirleyeceğiz. İki ülke birlikte ortak bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Heyet, incelemelerin ardından sistemin işleyiş biçimini çok beğendiklerini belirterek, yapılacak değerlendirmelerin sonucunda da ortak adımlarla harekete geçeceklerini bildirdi.

Türkiye\'nin EGEDES\'i Özbek heyete tanıtıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin EGEDES'i Özbek heyete tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement