Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde Karne Sevinci - Son Dakika
Güncel

Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde Karne Sevinci

Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi\'nde Karne Sevinci

Orta ve ağır düzey zihinsel engelli öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü Uşak Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulu Ve İş Eğitim Merkezi'nde karne töreni yapıldı.

21.06.2013 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak Bireysel Eğitim Programı çerçevesinde öz bakım ve kişisel bakım eğitimlerinin verildiği okulda 57 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Rehberlik araştırma ve uygulama merkezinin tespit edip yönlendirdiği, zihinsel seviye ve yaş gruplarına göre özel sınıflarda eğitim ve öğretimin verildiği merkezde ilk kademede 24, ikinci kademede 23 ve üçüncü kademede de 10 öğrenci bulunuyor. Uşak merkez ilçede ikamet eden öğrencilerin eğitim öğretim gördüğü merkezde toplam 10 öğretmen görev yapıyor.

Geçen yıl, okula ait alanlarda seracılık eğitimi verilirken bu yıl da 3. Kademe öğrencilerinin seviyelerine uygun el sanatları eğitimi verildi. İş kur ile Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla geliştirilen proje kapsamında 3. kademede bulunan ve bitiren öğrencilere aşçı yardımcılığı kursu verildi. Kurs süresince öğrenciler gündelik ücret de aldılar.

Yıl boyu aldıkları eğitim ve öğretim sonunda başarıları e-okul sistemine girilen ve yılsonunda karneye dönüştürülen süreçte, öğrenciler; öz bakım, matematik, Türkçe, toplumsal uyum becerileri gibi dersler aldı. 3. Kademe öğrencilerinin de el sanatları becerileri değerlendirildi.

Vali Mehmet Ufuk Erden'in eşi Yeşim Erden'in de katıldığı törende, okulda eğitim gören öğrenciler karnelerini öğretmenlerinin ellerinden aldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde Karne Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement