Polonyalı Öğrencilerden İstiklal Marşı - Son Dakika
Güncel

Polonyalı Öğrencilerden İstiklal Marşı

Polonyalı Öğrencilerden İstiklal Marşı

Türkiye ve Avrupa arasında ilişkileri geliştirmek amacıyla oluşturulan Polonya ve Türkiye Belediyeler Birliği Konseyi, çalışmalarına devam ediyor.

09.03.2014 13:14

Türkiye ve Avrupa arasında ilişkileri geliştirmek amacıyla oluşturulan Polonya ve Türkiye Belediyeler Birliği Konseyi, çalışmalarına devam ediyor. Konsey, Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde çalışmaları hakkında bilgi vermek ve işbirliği çalışmaları yürütmek amacıyla Belediye yetkilileriyle bir araya geldi. Program öncesi Polonyalı öğrencilerin İstiklal Marşı'nı söylemesi beğenildi.

Türkiye ve Avrupa arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla kurulan Polonya ve Türkiye Belediyeler Birliği Konseyi, Kocaeli'nin Başiskele ilçe yöneticileriyle bir araya geldi. Türkiye Polonya Belediyeler Birliği Konseyi İcra Kurulu ve Avrupa-Türk İşadamları İşbirliği Konseyi (ATİK) Başkanı Aziz Şahin, birlik üyesi Polonya Smigel Belediye Başkanı Wieslaw Kasperski, ticaret, kültür, sanat, turizm, bilim ve spor alanlarında işbirliği oluşturma çalışmaları hakkında Başiskele Kaymakamı Ali Partal ve ilçe belediye yetkililerine bilgi verdi. Program öncesinde, Polonya Sanat Okulu öğrencilerinden oluşan bir ekip yerel yöneticilerin salona girdiği esnada İstiklal Marşı'nı okudu, Ceddin Deden Marşı ve Bitlis'te Beş Minare türküsünü söyleyerek katılımcılara sürpriz yaptılar. Düzenlenen forumda çalışmaları hakkında bilgi veren ATİK Başkanı Aziz Şahin, "Avrupa'yı hedefleyen Türkiye'nin yerel yönetimler bazında da başarılı olabilmesi için bu birliği kurduk" dedi.

Forumun, Türkiye-Polonya ilişkileri açından önemli olduğuna değinen ATİK Başkanı Aziz Şahin, şöyle konuştu: "Avrupa'yı hedefleyen bir Türkiye'nin yerel yönetimler bazında da başarılı olması açısından ve tarihi daha da iyi bir noktaya götürmek için Türkiye-Polonya ilişkilerinde Türkiye-Polonya Belediyeler Birliği Konseyi'ni oluşturduk. Şimdi ne yapacağız? Öncelikle 40 tane Polonya'da 40 tane Türkiye'de olmak üzere 80 belediye, bu çalışmamızda lokomotif görevi üstlenecek. Kardeş şehir şartı aranmadan, Türkiye'de hangi belediye hangi yerel yönetim Polonya ile, Polonya-Türkiye Belediyeler Birliği'nde işbirliğinde olmak istiyorsa üye olabilecekler."

Türkiye-Polonya arasındaki ticari hacmin artırılmasında iletişimin önemli olduğuna dikkat çeken Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sempati çok önemlidir. Eğer Polonya'dan gelen buradaki sanat gurubumuz Türkiye Milli Marşı'nı, Polonya Milli Marşı'nı, Bitlis'te Beş Minare'yi seslendiriyor ise sevgiden kaynaklanan bir şey bu. Bu türlü çalışmalarımız devam edecek. Türkiye ve Polonya'da kültür fuarları yapacağız inşallah. Siyaset ayrımı yapmadan sivil toplum kuruluşlarıyla, yerel yönetimlerle, kamu kuruluşlarıyla irtibat içerisinde olup çalışmalarımızı devam ettireceğiz."

Polonya Smigel Belediye Başkanı Wieslaw Kasperski ise, "Türkiye ile Polonya arasında turizmin gelişmesini istiyoruz, arzu ediyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Organizasyonu çok beğendik. Aynı zamanda kardeş belediye çalışmalarımızın da devam etmesini diliyoruz" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polonyalı Öğrencilerden İstiklal Marşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement