(Özel Haber) Türk Vatandaşı Oldu, Milletvekilinin Soyadını Aldı - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Türk Vatandaşı Oldu, Milletvekilinin Soyadını Aldı

(Özel Haber) Türk Vatandaşı Oldu, Milletvekilinin Soyadını Aldı

Çeçen asıllı Rus güreşçi Adem Yakubov, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr.

29.04.2013 12:58

Çeçen asıllı Rus güreşçi Adem Yakubov, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım Ramazanoğlu'nun girişimleri ile Türk vatandaşlığına kabul edildi. Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Yakubov'un talebi üzerine, sporcuya Ramazanoğlu soyadı verildi.

Bir yıl önce Kahramanmaraş'a gelen Adem Yakubov (20), Belediyespor forması giymeye başladı. Aile sıcaklığını aratmayan bir ortam içerisinde kendisini bulan genç sporcu, bir süre sonra antrenörlerine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve ay yıldızlı formayı giymek istediğini söyledi. Bunun üzerine durum, AK Parti Milletvekili Dr. Yıldırım Ramazanoğlu'na iletildi.

Ramazanoğlu'nun yaptığı girişimlerle de konu Bakanlar Kurulu gündemine taşınarak, burada alınan kararla Yakubov, Türk vatandaşlığına kabul edildi. Milletvekili Ramazanoğlu'nun kendisine gösterdiği ilgi ve yakınlık karşısında mutluluk duyan genç sporcu, Ramazanoğlu'nun kabul etmesi halinde kendisinin soyadını almak istediğini belirtti.

Sporcunun bu isteği karşısında hem sevinen hem de duygulanan Ramazanoğlu, olumlu yanıt verdi ve Yakubov'un soyadı Ramazanoğlu oldu. Rusya'da düzenlenen dünya şampiyonasında ilk kez Türk milli formasını giyen Ramazanoğlu, dünya ikincisi olarak ilk madalyasını da aldı.

İlerleyen günlerde Sivas'ta düzenlenecek Başbakanlık Turnuvası'na katılmaya hazırlanan genç sporcu, kimliğini yanına alarak antrenörleriyle birlikte Milletvekili Ramazanoğlu'yla buluştu. Adem'i kutlayan ve güreş yaşamında başarılar dileyen Ramazanoğlu, yaşanan süreci şöyle anlattı:

"Adem'in talebi üzerine Gençlik ve Spor Bakanımızla, Güreş Federasyonu Başkanımızla ayrı ayrı görüşmelerde bulunduk. Adem'i kendilerine tanıttık. Mevcut federasyon başkanımız Hamza Yerlikaya da Adem'i yakinen tanıyor. Yerlikaya Adem'le ilgili olarak bana aynen, 'Adem'den çok önemli başarılar bekliyoruz' dedi. Tabii, Adem'in yaşı daha çok genç. Henüz 20 yaşında. Önünde çok önemli bir istikbal var. Siz değerli hocalarımızın da tavsiyeleriyle Adem'in durumunu Bakanlar Kurulu'nda gündeme getirdik. Ben bakanlarımıza, hükümetimize, Sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum. Hemen kendisinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına alınması hususunda bütün işlemler, başta İçişleri Bakanlığımız olmak üzere ivedilikle yapıldı. Bu arada Adem'in bir talebi olmuştu; benim soyadımı kendisine soyadı olarak alması hususunda. Biz de o konuda seve seve muvafakat ettik. Dolayısıyla Ramazanoğlu ailesine, Adem bu suretle katılmış oldu. Adem Ramazanoğlu diye de nüfus cüzdanı çıktı."

Adem'in soyadını almak istemesi karşısında olumlu anlamda şaşırdığını ve mutluluk duyduğunu dile getiren Ramazanoğlu, "Netice itibariyle böyle bir şey benim aklıma gelmemişti. Ama Adem'in aklına gelip böyle bir talepte bulunması, hocalarımızın da bunu onaylaması ile bize de 'hayırlı olsun' demek düştü. Seve seve kendisini ailemize kabul ettim. Bu arada kendisi, Türkçe de öğrenmeye başlamış. Zaman içerisinde Türkçe'sini de ilerletecek inşallah" diye konuştu.

Adem'in daha önce Rus milli takımında forma giydiğini anımsatan Ramazanoğlu, bundan sonraki müsabakalarda kendisinden Türk milli takımında büyük başarılar beklediklerini ifade etti. Ramazanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'de Kahramanmaraş Belediyesporumuza katıldıktan sonra onu vatandaşlığa almamız da bizim için bir görev olmuştu. Çünkü Türk milli takımı adına şampiyonalarda görmek istiyorduk. Nitekim Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla, bakanlarımızın imzalarıyla Bakanlar Kurulu'ndan geçirmek suretiyle kendisini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaptık. Kendisi de tabii ki güreş sporunda bundan sonraki müsabakalarda Türk milli takımını temsil etmek suretiyle bizim bir kardeşimiz olarak, vatandaşımız olarak, ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirecek. Temennimiz budur."

Henüz Türkçe konuşamayan ve heyecan yaşayan genç sporcu ise, nüfus cüzdanını gösterip, kendine duyulan güveni boşa çıkarmayacağını kaydetti. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Türk Vatandaşı Oldu, Milletvekilinin Soyadını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement