Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği Milli Günü'nü kutladı - Son Dakika
Güncel

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği Milli Günü'nü kutladı

Pakistan\'ın Ankara Büyükelçiliği Milli Günü\'nü kutladı

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği ev sahipliğinde Pakistan Milli Günü'nü kutlamak için tören düzenlendi. Törende, Pakistan bayrağı milli marş eşliğinde göndere çekildi, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in özel mesajları okundu. Pakistan Milli Günü'nün tarihi önemini dile getiren Büyükelçi Yusuf Cüneyd, Pakistan'ı barış, ilerleme ve insanlık onurunun sacayağı haline getirme konusundaki kararlılığın yeniden teyit edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, Cüneyd, Pakistan ile Türkiye arasındaki kardeşlik bağlarına dikkati çekerek, ilişkilerin yüzyıllar öncesine dayandığını belirtti.

23.03.2024 14:15  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği ev sahipliğinde Pakistan Milli Günü'nü kutlamak için tören düzenlendi.

Törende, Pakistan bayrağı milli marş eşliğinde göndere çekildi, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in özel mesajları okundu.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, yaptığı konuşmada, Pakistan Milli Günü'nün tarihi önemini dile getirdi.

Pakistan Milli Günü'nün, "kurucu ataların alt kıtadaki Müslümanlar için bağımsız bir vatan kurmak için yaptıkları büyük fedakarlıkların bir hatırlatıcısı" olduğunu vurgulayan Cüneyd, Pakistan'ı barış, ilerleme ve insanlık onurunun sacayağı haline getirme konusundaki kararlılığın yeniden teyit edilmesi gerektiğini söyledi.

Büyükelçi Cüneyd, Pakistan ile Türkiye arasındaki kardeşlik bağlarına dikkati çekerek, ilişkilerin yüzyıllar öncesine dayandığını belirtti.

Cüneyd, İstanbul Boğazı'ndaki köprülerin Pakistan bayrağının renginde aydınlatılması ve tebrik mesajları için Türkiye'ye teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği Milli Günü'nü kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement