Paris'te 3 Kadının Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Paris'te 3 Kadının Öldürülmesi

Paris\'te 3 Kadının Öldürülmesi

BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, sürecin selameti açısından Paris cinayetlerinin aydınlatılmasını istedi.

12.04.2013 14:00  Güncelleme: 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Paris'te 3 kadının öldürülmesiyle ilgili, "Bu provokasyonun ve sabotajın boşa çıkarılması açısından ve bu ilişkilerin, sürecin sağlıklı bir şekilde devam etmesi açısından mutlaka Paris cinayetlerinin aydınlatılması gerekiyor" dedi.

Beştaş, BDP Genel Merkezi'nde, Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu üyeleriyle Paris'te 3 kadının öldürülmesi ve cezaevlerindeki hak ihlalleri konularında basın toplantısı düzenledi.

Cezaevlerindeki açlık grevlerinin ardından çok sayıda hak ihlali meydana geldiğini ve bir takım baskılar olduğunu ileri süren Beştaş, tutuklu ve hükümlülerin, avukatlarıyla sağlıklı görüşme yapamadıklarını ve her cezaevinin kendi kurullarını dayattığını savundu.

Hasta hükümlülerin tahliye edilmediklerini ve bu konuda sıkıntılar yaşandığını da iddia eden Beştaş, kayıtlara göre 230 ağır hasta hükümlü bulunduğunu kaydetti.

Barış ve çözüm sürecinde, bu tip uygulamaların negatif bir etki yarattığı ve güvensizlik oluşturduğunu ifade eden Beştaş, hak ihlallerinin bir an önce sonlandırılması gerektiğini dile getirdi.

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in Paris'te öldürülmesine ilişkin soruşturma konusunda da bilgiler veren Beştaş, Paris'teki soruşturmada kısıtlılık kararı bulunduğu için detaylı bilgiye ulaşamadıklarını, olaya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmaya ise öldürülen kadınların ailelerinden aldıkları vekaletle müdahil olduklarını anlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasında henüz bir ilerleme katedilmediğini kaydeden Beştaş, zanlı Ömer Güney'in "Kurtlar Vadisi dizisini izlediğini, Polat Alemdar hayranı olduğunu, ciddi boyutta silah merakı bulunduğunu" öğrendiklerini dile getirdi.

Ömer Güney'in, Türkiye'deki bağlantılarının tespit edilmesi gerektiğini ifade eden Beştaş, maktuller ve zanlı Türk vatandaşı olduğu için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Güney'in bizzat sorgulanmasının gerekliliğine dikkati çekti.

Adli makamların titiz ve ciddi bir şekilde soruşturmayı yürütmesini beklediklerini belirten Beştaş, "Bu provokasyonun ve sabotajın boşa çıkarılması açısından ve bu ilişkilerin, sürecin sağlıklı bir şekilde devam etmesi açısından mutlaka Paris cinayetlerinin aydınlatılması gerekiyor" diye konuştu.

" PKK'lıların çekilmesine ilişkin bir gelişme olup olmadığı" sorusu üzerine Beştaş, bu konuda yeni bir bilgisi olmadığını belirterek, "Eş Genel Başkanımız ve İstanbul milletvekilimiz döndüler. Mektuplar ulaştı diye biliyoruz biz. Bu süre zarfında şu anda yeni bir heyetin tekrar gitmesi bekleniyor. Bizim tarafımızdan böyle bir durum söz konusu" diye konuştu.

4. Yargı Paketi'ne bakışlarının ne olduğu sorusu üzerine de Beştaş, yapılan değişikliğin küçük de olsa olumlu bir düzenleme olduğunu ancak yeterli bulmadıklarını dile getirdi.

Beştaş, düzenlemeden kaç kişinin yararlanacağı konusunda ellerinde sayısal bir veri bulunmadığını belirtti. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris'te 3 Kadının Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement