PKK'ya Katılmaya Giden 6 Kişi Yakalandı - Son Dakika
Güncel

PKK'ya Katılmaya Giden 6 Kişi Yakalandı

PKK\'ya Katılmaya Giden 6 Kişi Yakalandı

Mardin'de terör örgütü PKK'ya katılmak üzere Suriye'ye gitmek için sınırı kaçak geçmeye çalışan 6 kişi yakalandı.

23.03.2012 16:26  Güncelleme: 17:18

Mardin'de terör örgütü PKK'ya katılmak üzere Suriye'ye gitmek için sınırı kaçak geçmeye çalışan 6 kişi yakalandı.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, merkez Tozan köyü bölgesinden terör örgütü PKK'ya katılmak üzere Suriye'ye gitmeye çalışan 6 kişinin, sınırı kaçak geçmek istedikleri esnada güvenlik güçlerince yakalandığını bildirdi. Yakalanan şüphelilerle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

AİLELER HABER VERMİŞTİ

Terör örgütü her yolla bünyesine yeni üyeler katmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde de ilköğretim çağındaki dört çocuk, İstanbul'dan Diyarbakır'a götürülmeye çalışılırken yakalanmıştı.

PKK'nın dağ kadrosuna katılmak için gönderildikleri öne sürülen 4 ilköğretim öğrencisi, Şanlıurfa'da durdurulan bir otobüste polis tarafından yakalandı.

İstanbul'da polise başvuran 4 aile, ilköğretim öğrencisi 14-15 yaşlarındaki çocuklarının PKK yandaşlarınca örgüte katılmaya ikna edildiği ve otobüsle Diyarbakır'a gönderildiklerini söylemişti. İhbarın ardından harekete geçen polis, İ.G., A.G., R.G. ve M.A. adlı 4 çocuğun bulunduğu otobüsün plakasını belirleyip geçiş güzergahı üzerindeki Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nü bilgilendirmişti.

Burada durdurulan otobüsteki çocuklar "Nereye gidiyorsunuz?" sorusuna, "Çalışmaya gidiyoruz" diye karşılık vermişti.

MAĞARADA FÜNYE ELE GEÇTİ

Mardin'in Mazıdağı ilçesi kırsal alanında ise güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi aramasında PKK'lıların kullandığı bir mağara içine gizlenmiş, el yapımı patlayıcı ve patlayıcı tuzaklamada kullanılan 70 elektrikli fünye ile 4 kapsül ele geçirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK'ya Katılmaya Giden 6 Kişi Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement