Polisin de Karşı Çıktığı Yasa, Mecliste Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

Polisin de Karşı Çıktığı Yasa, Mecliste Kabul Edildi

Polisin de Karşı Çıktığı Yasa, Mecliste Kabul Edildi

ALMANYA'nın Bavyera Eyaleti'nde tartışmalı polis yasası hükümet partisi Hıristiyan Sosyal Birlik'in (CSU) oylarıyla mecliste kabul edildi.

16.05.2018 18:29

ALMANYA'nın Bavyera Eyaleti'nde tartışmalı polis yasası hükümet partisi Hıristiyan Sosyal Birlik'in (CSU) oylarıyla mecliste kabul edildi. Oylama öncesi CSU ile yasayı hukuk devletinden polis devletine geçiş olarak niteleyen muhalefet partileri arasında sert tartışmalar yaşandı. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann yasayı muhalefetin adlandırdığı gibi "İzleme yasası" değil, "Koruma Yasası" olarak savundu ve yeni yasanın daha fazla güvenlik, daha fazla koruma getireceğini söyledi. Eyalet Başbakanı Markus Söder, "Yasa hayat kurtaracak" dedi. CSU Grup Başkanı Thomas Kreuzer, yasayı eleştiren muhalefet partileri SPD ve Yeşiller'i yasaya karşı ucuz propaganda yapmakla suçladı.

MUHALEFET PARTİLERİNDEN SERT ELEŞTİRİ

SPD Grup Başkanı Natascha Kohnen, CSU'yu anayasa hukukçularının yasaya karşı kaygılarını dikkate almamakla eleştirdi ve "CSU temel hakları kısıtlamak istiyor. Polisin böyle bir yasaya ihtiyacı yok" dedi. Yeşiller Federal Meclis Grup Başkanı Anton Hofreiter, yasayı "Anayasa düşmanı" olarak niteledi.

Polis Sendikası (GdP) Başkanı Oliver Malchow da yasayı eleştirdi. Malchow karşı gösterilerin yasanın toplumun bir bölümü tarafından kabul görmediğini gösterdiğini, polisin ise vatandaşın güvenine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yeni yasa eyalet polisine somut olmayan "tehdit edici tehlike" durumunda bile müdahale etme, izleme, telefonları dinleme yetkisi tanıyor. Yasaya karşı Bavyera'da düzenlenen gösterilere 40 bin civarında gösterici katılmıştı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Polisin de Karşı Çıktığı Yasa, Mecliste Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement