Putin'in, İş Adamı Hodorkovski'yi Affetmesi - Son Dakika
Güncel

Putin'in, İş Adamı Hodorkovski'yi Affetmesi

Putin\'in, İş Adamı Hodorkovski\'yi Affetmesi

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Puşkov: ''Hodorkovski'nin aktif siyasetle uğraşacağını düşünmüyorum''

23.12.2013 15:43

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, iş adamı Mihail Hodorkovski'nin serbest kalmasının Rusya'daki siyasi durumu etkilemeyeceğini söyledi.

Moskova'daki bir konferansta konuşan Puşkov, Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından affedilen Hodorkovski'nin aktif siyasetle uğraşacağını düşünmediğini ifade etti.

Puşkov, Hodorkovski'nin Nobel edebiyat ödüllü Rus yazar Aleksandır Soljenitsin ile karşılaştırılmasını doğru bulmadığını belirterek, "Soljenitsin, iş hayatı ya da şüpheli para transferleri yüzünden hapse düşmedi. O inançları uğruna acı çekti" dedi.

Öte yandan Puşkov, Rusya'da bir kilisede Devlet Başkanı Vladimir Putin'i protesto ettikleri "korsan konser" nedeniyle tutuklanan müzik grubu Pussy Riot'un üyelerin "Putin affı" kapsamında serbest bırakılmasının, Rusya ile Batı arasında olan bazı buzları eriteceğini savundu.

Rus parlamenter, Batı'daki Rusya karşıtı faaliyet potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu dile getirerek, çıkartılan affın bazı konuları ortadan kaldıracağını kaydetti. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Putin'in, İş Adamı Hodorkovski'yi Affetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement