Ramazan Ayında Küs Durmayın - Son Dakika
Güncel

Ramazan Ayında Küs Durmayın

Ramazan Ayında Küs Durmayın

Samsun İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr.Hayrettin Öztürk, Ramazan'da insanların birbirleriyle küs durmamaları gerektiğini söyledi.

26.07.2012 19:12

Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Ramazan'da insanların birbirleriyle küs durmamaları gerektiğini söyledi.

Ramazan ayı ile ilgili birçok çalışmalarının olduğunu belirten İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, "Bütün ilçelerimizi yanımda 2 tane güzel Kur'an okuyucuları ile birlikte dolaşıyorum. Her akşam bir ilçedeyiz. Ayrıca merkez ilçelerimizin camilerinde programlar yapıyoruz. 4 Ağustos Salı günü yaklaşık 500-600 kişilik Canik Kültür Merkezi'nde iftar yemeği vereceğiz. Burada fakirler ağırlıklı olacak. Her ilçeden 10'ar kişi, merkez ilçelerden de 50'şer kişi çağıracağız. Ramazan ayında fakirlere, fukaralara ve talebelere elimizden geldiği kadar yardımcı olmak istiyoruz. Bunun yanında bizim kardeş il ve ilçe projemiz var. Her ilçe müftüsü kardeş ilçe ile yer değişip konuşma yapacak. Ayrıca ben de Ordu, Giresun ve Trabzon gibi illere gideceğim. Oralarda konuşma yapacağım ve oradaki müftüler de buraya gelecek. Bu proje adı altında Ramazan etkinlikleri yapacağız. Ayrıca Kadir gecesinde 30'a yakın cami sabaha kadar açık olacak, sabaha kadar ibadet yapacağız. Ramazan ayının son 10 gününde 10'un üzerinde camide ittifaka girilecek" dedi.

"YALAN HABERİN İSLAM'DA CEZASI ÇOK AĞIRDIR"

Ramazan ayında vatandaşlara da uyarılarda bulunan Öztürk şöyle devam etti: "Oruç, insanın kendini tutmasıdır. Kardeşlerimizin kendilerini tutmalarını istiyorum. Öfkelendiklerinde öfkelerini, konuştuklarında dilini tutmalarını istiyorum. Vatandaşlarımız özellikle kendilerini günaha itecek şeyleri dinlemesinler. Elleri ile günah ve harama yanaşmamalarını ve ayaklarıyla da yürümemelerini istiyorum. Kafaları ve düşünceleri ile insanları rahatsız etmesinler. Orucu zedelemeyecek işler yapsınlar. Ramazan ayı bereket ayıdır. Onun için iftar sofralarına fakirleri ve kimsesizleri çağırsınlar. Akrabadan başlamak suretiyle fakirlere ve talebelere zekatlarını versinler. Kendilerini yalandan, gıybetten, dedikodudan, söz taşıyıp götürmekten, yalan haber yazmaktan korusunlar. Yalan haber iftiradır ve cezası İslam'da çok ağırdır. Yalan haber yazanların İslam'da şahitlikleri kabul edilmez. Çünkü Ramazan ayında yapılan sevabın ve günahın karşılığı büyük olur. Engelli ve özürlü kardeşlerimize destek olalım. Akli dengesi bozuk olanlar, bir binayı koruyan paratonerler gibidir. Onlar, toplumun sigortasıdır. Vatandaşlarımız bunlara giysiler alsın, karınlarını doyursunlar. Ramazan ayında oruç tutmayana, içki içene, kumar oynayana ve Allah'ın hoşlanmadığı işleri yapana da iyi davranmalıyız. Bize düşen görev budur. Diken olmak kolaydır. Dikenlerin içinde gül olmak da zordur. Bize gül olmak düşer. Bizim nezdimizde bütün insanlar değerlidir. Biz hepsine değer veririz. Yanlış yapan insan için bir daha yanlış yapmaması konusunda Allah'a dua ederiz. İsteriz ki onlarda bu yanlışlıklardan kurtulsun. Biz bunun için varız. Bir insanın heba olmasına vesile olmak, bütün insanlığı heba etmek, yok etmek gibidir. Onun için insan değerlidir. Hatta Müslüman olsun olmasın değerlidir. İnsanlarımız özellikle Ramazan ayında küs durmasınlar. Allah meleklerine 'küs duran insanların yaptıkları sevapları tutun' der. 'Ne zaman barışırlarsa o zaman sevaplarını yazın' der. Onun için Müslüman'a 3 günden fazla küs durmak yakışmaz" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ramazan Ayında Küs Durmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement